• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

17.09.2022

22:32

UKRAJINA, 206. DAN RATA! "Ruska vojska je neutralisala grupu diverzanata u centru Hersona"! Oružane snage Ukrajine pokušale da podignu pontonski most preko Studenoka

AP PHOTO

Vesti

UKRAJINA, 206. DAN RATA! "Ruska vojska je neutralisala grupu diverzanata u centru Hersona"! Oružane snage Ukrajine pokušale da podignu pontonski most preko Studenoka

Podeli vest

Specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini, 206. dan

22.31 - Češka trazi osnivanje međunarodnog suda 

Češka, koja trenutno predsedava EU, pozvala je na osnivanje "specijalnog međunarodnog suda" nakon otkrivanja masovne grobnice u Izjumu, gradu na severoistoku Ukrajine

 

22.06 - Oružane snage Ukrajine pokušale su da podignu pontonski most 


Oružane snage Ukrajine pokušale su da podignu pontonski most preko reke kod sela Studenok, savezničke snage su uništile oko 70 vojnika i 18 komada tehnike, saopštio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.


Pušilin je rekao i da ukrajinska vojska ne kontroliše u potpunosti selo Dibrova i selo Ščurovo, koje se nalazi u blizini grada Krasni Liman u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), u ovim oblastima se vode ozbiljni sukobi.


„U pravcu Krasni Liman, Jampolj, ostaje najteža situacija. Neprijatelj je minimizirao rad diverzantskih grupa i prešao na artiljerijsko granatiranje ovih naselja“, dodao je on.
 

 

21.43 - Ruska vojska je neutralisala grupu diverzanata u centru Hersona


Ruska vojska je neutralisala grupu diverzanata u centru Hersona. Mesto gde je došlo do razmene vatre bilo je blokirano, saopštile su u hitnim službama regiona.
Niko od civila nije povređen.

 

21.05 - U centru Hersona u toku je likvidacija diverzantske grupe


U centru Hersona, prema preliminarnim podacima, u toku je likvidacija diverzantske grupe, ukrajinske snage nisu izvele nikakav „proboj“ u region, rečeno je Sputnjiku u hitnim službama regiona. Ranije je saopšteno da je u Hersonu odjeknulo pet eksplozija. Čuli su se pucnji iz automatskog oružja.
 

 

20.42 - Ukrajinska vojska opet gađa centar Donjecka

 

 

20.11 - Kadirov: Ukrajinska ofanziva doživela krah!


Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je ofanziva ukrajinskih snaga na selo Berestovo u Donjeckoj Narodnoj Republici doživelo krah. Liniju odbrane u tom području drži čečenski bataljon „Ahmat“.


Kako je istakao Kadirov, tom prilikom uništen je veliki broj ukrajinskih vojnika i vojne tehnike.
 

 

19.15 - Pet eksplozija odjeknulo u Hersonu, dejstvuje PVO

 

18.49 - Ukrajinske jedinice uhapsile su 7 studenata sa Šri Lanke


Ukrajinske jedinice uhapsile su 7 studenata sa Šri Lanke koji su studirali na medicinskom fakultetu u Kupjansku, oni mogu biti iskorišćeni za lažne vesti i provokacije protiv Rusije, izjavio je Vitalij Gančjov, načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti.

„Saznali smo da su ukrofašističke jedinice privele sedam državljana Šri Lanke koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Kupjansku. Oni su odvedeni u nepoznatom pravcu. S obzirom na poznate metode rada ukrajinskih specijalnih službi, ne isključujemo provokacije protiv vojno-civilne administracije Harkovske oblasti i Ruske Federacije. Pritvoreni stranci će vrlo verovatno biti iskorišćeni za proizvodnju lažnih informacija, svedočenja sličnih Buči i Izjumu“, navodi Gančjov u video snimku objavljenom na Telegram kanalu administracije.

 

17.22 - IAEA: Zaporoška nuklearna elektrana ponovo priključena

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da je Zaporoška nuklearna elektrana ponovo priključena na ukrajinsku elektroenergetsku mrežu. „Ukrajinska Zaporoška elekstrana ponovo dobija struju direktno iz nacionalne mreže nakon što su inženjeri popravili jedan od četiri glavna spoljna dalekovoda koji su bili oštećeni tokom sukoba“, navodi se u saopštenju na sajtu agencije.

Foto: Reuters

 

16.33 - Najmanje pet eksplozija odjeknulo u Melitopolju, u Donjecku ima poginulih i ranjenih

U Melitopolju je odjeknulo najmanje pet eksplozija, saopštili su u adminiszraciji Zaporoške oblasti.

 

 

 

U granatiranju sela Krasni Hutor, Belgorodska oblast Rusije, poginila je jedna osoba, dok su dve povređene, saopštio je šef regionalnog Ministastarstva zdravlja Andrej Ikonikov.

U granatiranju centra Donjecka poginile su četiri osobe, dok su tri povređene, saopštio je gradonačelnik grada Aleksej Kulemzin.

U granatiranju Gorlovke, od strane ukrajinske vojske, poginule su tri osobe, dok je 11 povređeno, saopštio je gradonačelnik grada Ivan Prihodko.

 

15.22 - Američki bezbednjaci: Ne potcenjute Putina

14.25 - Šalenberg: Nećemo popustiti Putinovoj uceni

Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg ocenio je danas da treba računati na duži tok rata u Ukrajini, što će samo voditi dodatnim globalnim posledicama. Istovremeno je Šalenberg za radio „Oe1“ upozorio da se ne sme popustiti uceni Vladimira Putina putem snabdevanja gasom.

On je ocenio, povodom uspeha ukrajinske vojske na severoistoku zemlje, da se situacija u odnosu na juli promenila. Međutim, kaže da bi stanje moglo ponovo brzo da se promeni.

"To je konflikt koji se neće tako brzo završiti“, naglasio je on rekavši da je postoji realna opasnost od nuklearne eskalacije, koja je veća nego ranije.

Kaže i da EU mora paziti da ne postane strana u konfliktu. Šalenberg smatra da je za Putin lako da okonča rat, jer ne mora da se pravda svojoj javnosti.

"On može sutra objaviti da su postignuti ciljevi rata. Promena rečima nije naš cilj“, podvukao je on.

Šalenberg je kazao da zemlje poput Rusije i Kine na zapadni sistem gleđau kao izazov.

"Danas naš model društva ima samo jedna manjina država članica UN. Ali taj model je vredan da se za njega borimo“, poručio je on.

13.57 - Nova grupa Čečena otišla u Ukrajinu

 

 

12.51 - Konašenkov: Neuspešna ofanziva u Hersonskoj oblasti!

11.11 - Ukrajinski projektil pogodio zgradu adminstracije u Donjecku

Ukrajinska vojska granatirala je centar Donjecka, jedan projektil je pogodio zgradu gradske administracije, saopštio je gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin.

10.40 - Ukrajinske snage granatiraju selo Krasni Hutor u Belgorodskoj oblasti Rusije.
Kako je saopštio gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, oštećene su zgrade u tri domaćinstva, a jedna osoba je povređena.

10.38 - Ukrajinska vojska je u protekla 24 ispalila 241 jedinicu municije na 11 naselja u DNR, saopštila je Narodna milicija Donjecke Narodne Republike.

 

 

10.36 - "Znaci nasilne smrti"

Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov izjavio je da su na 99 odsto tela, koja su ekshumirana iz masovne grobnice u Izjumu, pronađeni znaci nasilne smrti.

Sinegubov je na Telegramu naveo da među sahranjenima ima i dece, prenosi Gardijan. On je rekao da je pronađeno nekoliko tela sa rukama vezanim iza leđa i jedna osoba sa "omčom oko vrata".

- Očigledno je da su ti ljudi bili mučeni i pogubljeni - rekao je Sinegubov.

Foto: Tanjug/AP

09.45 - Dvadeset na hiljadu!

Ruski vojnoobaveštajni odred, u kojem je bilo 20 ljudi, uspeo je da se odupre grupi od oko hiljadu ukrajinskih nacionalista i da im oduzme automatski bacač granata, ispričao je Sputnjiku pripadnik tog odreda.

Prema njegovim rečima, ruski vojnici su u borbi s ukrajinskim militantima, s kojima su se sukobili prilikom napredovanja ka mestu na kojem su nacionalisti bili utvrđeni, uspeli ne samo da ostanu bez gubitaka nego i da zaplene trofej.

„Tokom povlačenja uspeli smo da oduzmemo protivniku automatski bacač koji ispaljuje američke granate“, rekao je vojnik i dodao da ga grupa sada koristi protiv ukrajinske vojske.

 

 

09.24 - Deo Melitopolja bez struje

U južnom delu Melitopolja prekinut je dovod električne energije, oštećena su dva armirana betonska stuba, saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Zaporoške oblasti.

„Teroristički napad u Melitopolju. Prekinut je rad dalekovoda. U južnom delu Melitopolja prekinut je dovod električne energije“, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva je, takođe, saopšteno da je policija prilikom uviđaja utvrdila da su oštećena dva stuba od armiranog betona, koji se nalaze u blizini puta na području naselja Novo Melotopoljskog rejona.

09.11 - Britanci: Da li će Rusi izdržati?

08.04 - Kuleba: Pregovaramo sa Vašingtonom o isporuci raketa dugog dometa

Ukrajina razmatra sa SAD isporuku raketa dugog dometa, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba u intervjuu za „PBS“.

„Da, potrebne su nam. A naši generali imaju odličnu komunikaciju sa američkim generalima. Oni razgovaraju o ovom pitanju“, odgovorio je Kuleba na pitanje voditelja da li su Ukrajini potrebne rakete većeg dometa.

Prema Kulebinim rečima, pregovori se nastavljaju uprkos izjavama Vašingtona da neće isporučivati ove rakete Kijevu.

„Ne isključujem mogućnost da će Sjedinjene Američke Države doneti pozitivnu odluku o ovoj vrsti oružja“, dodao je on. Ukrajinski ministar dodao je i da Kijev navodno nije upotrebio američko oružje za napade na Krim.

07.39 - Ruski vojnici u oklopnom transporteru BTR-82A u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruski oklopni transporter pobedio u borbi sa američkim.

 

 

07.30 - Ukrajinska vojska nastavlja da gađa energetsku infrastrukturu Energodara da bi potpuno izolovala Zaporošku nuklearnu elektranu od regionalnog energetskog sistema, saopštio je predstavnik administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Militanti Zelenskog namerno gađaju termoenergetski sistem i energetsku infrastrukturu da bi ih uništili i da bi izolovali atomsku centralu od oslobođenog dela Zaporoške oblasti“, rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti su u ovom tgrenuku obnovile napajanje Zaporoške nuklearne elektrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Dvadeset na hiljadu - to znači da rusko vojno rukovodstvo ne ceni život ruskog vojnika.

Rale

pre 1 godinu

I tako " veliki napad " ruskh sila i unistenje ukrajinske vojske i povrat teritorija, je bio obicni propagandni blef generalstaba ruske vojske, ukrajinske jedinice su jos na istom mestu, ni posle 2 meseca ruska vojska nije uspela da zauzme Bahmut, stavise, ne da kod Hersona nisu unistene ukrajindke trupe, nego su na 2 mesta prisle na 5km od grafa... Ovakve objave o "unistenju" ukrajinskih trupa vec su jednom dovele do gubitka gradova Kupjansk i Izjum kao i skoro cele Harkovske oblasti i dolaska ukrajinaca na drzavnu granicu sa rusijom...

Rale

pre 1 godinu

He he, krah ukrajinske ofanzive ne postoji, ako citate Telegram videcete sta pisu ruski blogeri iz prve linije fronta a to je da su ukrajinci sad 2km pred Hersonom i da se probijaju prema luhansku, a da su uspeli da pociste i poslednjih 20% terirorije harkivske oblasti i oteraju ruske jedinice preko granice....

Ja

pre 1 godinu

Specijalna vojna operacija? Znaci i NATO je kod nas imao specijalnu vojnu operaciju? Zovote stvari pravim imenom i jedno i drugo je agresija i terorizam.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija