• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

17.09.2022

15:21

"PUTIN JE NA TAČKI KADA ĆE DONETI ODLUKU KLJUČNU ZA TOK RATA!" Zapad u rebusu zbog poteza Moskve, američki bezbednjci misle da su "pročitali" ruskog lidera!

Vesti

"PUTIN JE NA TAČKI KADA ĆE DONETI ODLUKU KLJUČNU ZA TOK RATA!" Zapad u rebusu zbog poteza Moskve, američki bezbednjci misle da su "pročitali" ruskog lidera!

Podeli vest

Povlačenje ruskih snaga iz ukrajinske oblasti Harkov podstaklo je zapadne analitičare da pokrenu novu diskusiju o mogućem daljem razvoju rata u Ukrajini

 

Šef američke odbrambene obaveštajne agencije (DIA), general-potpukovnik Skot Berijer, rekao je u petak da je rat dostigao tačku u kojoj će ruski predsednik Vladimir Putin morati da revidira svoje ciljeve za operaciju koja je u toku.

"Sada je prilično jasno da on neće moći da uradi ono što je prvobitno nameravao da uradi“, rekao je najviši obaveštajni zvaničnik Pentagona na samitu o nacionalnoj bezbednosti izvan Vašingtona.

"Rusi su planirali okupaciju, ne nužno invaziju, i to ih je unazadilo. Putin sada dolazi do tačke kada će morati da donese odluku. Ne znamo kakva će ta odluka biti. Ali to će odrediti koliko će ovaj sukob trajati", rekao je Berije. 

Zamenik direktora CIA Dejvid Koen rekao je da bi bila greška potceniti Putina u ovom trenutku.

"Mislim da ne treba da potcenjujemo Putinovu posvećenost prvobitnoj ideji, da kontroliše Ukrajinu. Mislim da nismo videli nijedan razlog da verujemo da je odustao od tog cilja", rekao je Koen.

Međutim, Koen je rekao da američke obaveštajne službe još ne vide nikakve dokaze da se planira upotreba oružja za masovno uništenje. Ako se Moskva odluči na neku vrstu odmazde protiv SAD, to će se verovatno svesti na nove pokušaje mešanja u američki politički sistem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija