• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.09.2022

22:17

Češka trazi osnivanje međunarodnog suda za zločine u Ukrajini

Vesti

Češka trazi osnivanje međunarodnog suda za zločine u Ukrajini

Podeli vest

Češka, koja trenutno predsedava EU, pozvala je na osnivanje "specijalnog međunarodnog suda" nakon otkrivanja masovne grobnice u Izjumu, gradu na severoistoku Ukrajine

"Rusija je iza sebe ostavila masovne grobnice stotina streljanih i mučenih ljudi u oblasti Izjuma. U 21. veku ovakvi napadi na civilno stanovništvo su nezamislivi i gnusni. Ne smemo to prevideti", naveo je na Tviteru češki ministar spolljnih poslova Jan lipavski.

On je dodao da se Česka zalaže za kažnjavanje svih ratnih zločinaca i pozvao na brzo osnivanje specijalnog međunarodnog suda, prenosi Gardijan.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je više od 440 tela pronađeno u masovnoj grobnici u Izjumu, od kojih su nekima ruke bile vezane iza leđa.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 1 godinu

Da li je Češka, zaboravila : Irak, Siriju, Libiju, Afganistan, Jugoslaviju, SR. Jugoslaviju. Zaboravila Češka, da i tamo žive ljudi.....

Perica

pre 1 godinu

Eto šta radi zapadna propaganda! Oni bi da sude i presuđuju a to što se fašizam širi Ukrajinom nema veze! Beži Srbijo od ovakve Evrope to je četvrti rajh!

majka

pre 1 godinu

Racunaju samo zrtve sukoba u Ukrajini a sve one visestruko vece pre ovog sukoba se ne racunaju?!? E moji Cesi, ni vi ne mislite svojom glavom.Razocarali ste me.

Taraba starije od amerike

pre 1 godinu

Treba osnova sud Prve izvesti cehe ostale ostale zapadne slugatore suditi ima za zlocine u ukrajini koje su pocinili Kasnije i gazde izvesti postreljati

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija