• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.09.2022

18:36

OPASNO, SLEDI LI "ČISTKA"?! Ruski bezbednjaci dobili tajne spiskove rezervista ukrajinske teritorijalne odbrane Hersona!

Tanjug/AP

Vesti

OPASNO, SLEDI LI "ČISTKA"?! Ruski bezbednjaci dobili tajne spiskove rezervista ukrajinske teritorijalne odbrane Hersona!

Podeli vest

Ruske bezbednosne snage dobile su tajne spiskove rezervista ukrajinske teritorijalne odbrane Hersona i polaznika specijalnih kurseva hersonskog ogranka Nacionalnog univerziteta vazduhoplovnih snaga u Harkovu, saopštio je Sputnjiku pripadnik ruskih bezbednosnih snaga

Kako je rekao, spiskove je ostavio agent Službe bezbednosti Ukrajine Nikolaj Sapoga koji je pobegao krajem februara. On je držao specijalne kurseve i bio na čelu jednog od lokalnih udruženja veterana Službe bezbednosti Ukrajine.

- Kancelarija udruženja veterana jedinica 'K' Službe bezbednosti Ukrajine grada Hersona u Lenjinovoj ulici broj 3. Sapoga je tu držao lekcije polaznicima kursa. Kršeći oznaku poverljivost, u kancelariji su se čuvali spiskovi polaznika tih kurseva, veterana SBU, rezervista teritorijalne odbrane - rekao je sagovornik.

Ranije su ruske bezbednosne snage saopštile Sputnjiku da su otkrile agenta ukrajinskih obaveštajnih službi, penzionisanog pukovnika Službe bezbednosti Ukrajine i šefa hersonskog ogranka Nacionalnog univerziteta vazduhoplovnih snaga u Harkovu Sapogu koji je vrbovao studente kako bi špijunirali u korist kijevskog režima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Ti rezervisti su jedini legalni rezervisti u toj oblasti. Ovi secesionisti su teroristi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija