• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

20.09.2022

21:39

PUTIN ĆE BRZO ZAVRŠITI RAT U UKRAJINI! SVI SE PITAJU KAKO?! ERDOGAN ZALEDIO ZAPAD! Hoće li Rusija svom silom krenuti na Kijev, ili uzeti samo Donbas...

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PUTIN ĆE BRZO ZAVRŠITI RAT U UKRAJINI! SVI SE PITAJU KAKO?! ERDOGAN ZALEDIO ZAPAD! Hoće li Rusija svom silom krenuti na Kijev, ili uzeti samo Donbas...

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin želi da brzi završetak sukoba u Ukrajini, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan

Erdogan je rekao da je održao "opsežne sastanke sa Putinom u Uzbekistanu" tokom prošlonedeljnog samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

- Shvatio sam da oni zapravo pokušavaju da ovo završe što je pre moguće. Ova situacija je veliki problem - rekao je turski lider, govoreći o sukobu u Ukrajini.

Erdogan, koji boravi u Njujorku na Generalnoj skupštini UN, rekao je da želi da Putin i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovaraju direktno, kako bi pronašli rešenje za konflikt, koji je u toku od kraja februara.

- Imamo upornu želju da okupimo lidere. Hajde da ih spojimo. Želim da čujem sve od njih. Još nismo uspeli, ali nisam bez nade - naveo je on.

Turski predsednik je saopštio da je i Putinu i Zelenskom rekao da je neophodan prekid borbi radi pregovora jer „niko neće pobediti na kraju dana".

Kremlj je ranije saopštio da ruski i ukrajinski lideri treba da se sastanu samo kako bi potpisali konkretne sporazume koje su za njih pripremili njihovi pregovarači.

Turska održava kontakte i sa Moskvom i sa Kijevom tokom neprijateljstava. Ona je osudila upotrebu sile od strane Rusije, ali je u isto vreme odbila da se pridruži međunarodnim sankcijama Moskvi i nastavila da sarađuje sa Moskvom. Ankara je takođe bila uključena u dogovor koji je uz posredovanje UN-a omogućio izvoz žita iz ukrajinskih luka, koji je postignut između Rusije i Ukrajine u julu.

Rusija se nedavno požalila da je deo sporazuma, koji zahteva uklanjanje prepreka za isporuku njenih prehrambenih proizvoda, ostao neispunjen od strane zapadnih zemalja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija