• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2022

07:00

BRITANCI PONIZILI BAJDENA! Bivši lider Amerike se narugao svom nasledniku!

AP/Photo

Vesti

BRITANCI PONIZILI BAJDENA! Bivši lider Amerike se narugao svom nasledniku!

Podeli vest

Donald Tramp kaže da je američki predsednik na sahrani kraljice Elizabete II u Vestminsteru sedeo u 14. redu, među liderima zemalja trećeg sveta, te da to dokazuje da više nema poštovanja prema SAD

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp narugao se svom nasledniku Džou Bajdenu jer je na sahrani britanske kraljice Elizabete II u ponedeljak u Vestminsteru sedeo čak u 14. redu. Tramp tvrdi da su time Britanci ponizili i Bajdena i Ameriku, te da je on ostao predsednik, morali bi da ga stave u prve redove.

Šta bi bilo...

Da sam ja predsednik, ne bi me stavili da sedim tamo pozadi
Donald Tramp

Vreme za upoznavanje

Bivši lider SAD je na svojoj društvenoj platformi Trut sošal napisao da ponašanje Britanaca prema Bajdenu pokazuje da više ne postoji poštovanje prema Americi. Tramp je istakao da je Bajden sedeo u 14. redu, te da je imao vremena da se upozna sa "liderima zemalja trećeg sveta", koji su ga okruživali.

- Ovo se desilo Americi za samo dve kratke godine. Bez poštovanja! Međutim, bio je to dobar trenutak da se naš predsednik upozna sa liderima nekih zemalja trećeg sveta - napisao je Tramp.

Foto: AP/Photo

Prema njegovim rečima, da je on ostao lider Amerike, to se ne bi dogodilo.

- Da sam ja predsednik, ne bi me stavili da sedim tamo pozadi. Naša zemlja bi bila mnogo drugačija nego što je sada - zaključio je Tramp.

Bajden je na sahrani britanske kraljice sedeo direktno iza poljskog predsednika Andžeja Dude, a ispred premijera Češke Petra Fijale. Bajdenova supruga Džil sedela je do svog muža, a pored nje je bio predsednik Švajcarske Ignacio Kasis.

Broj

2 hiljade zvanica prisustvovale su sahrani kraljice Elizabete II, od kojih 500 svetskih zvaničnika

Bio gde i svi

Oboje su dobili mesta u južnom delu Vestminsterske opatije, u delu crkve rezervisanom za svetske lidere. Prema protokolu, lideri Komonvelta rangiraju se iznad ostalih svetskih zvaničnika, pa je tako Bajden završio devet redova iza premijera Kanade Džastina Trudoa. Prvi redovi bili su rezervisani za britansku kraljevsku porodicu, tako da niko od svetskih političara nije sedeo blizu kraljičinog kovčega. Čak i da je Tramp predsednik Amerike, verovatno bi sedeo na istom mestu, na kojem se našao i Bajden.

Inače, američki predsednik juče nije sačekao kraj javnog dela sahrane, već je otišao odmah nakon službe u Vestminsterskoj opatiji. Nije jasno da li je bio uvređen 14. redom na sahrani ili je morao da se vrati jer je juče počelo zasedanje Generalne skupštine UN u Njujorku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija