• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.09.2022

11:16

"SAD NIKAKO NE SMEJU DA DOPRINESU DA SE IDEJE ZELENSKOG REALIZUJU"! Bivši Reganov savetnik objasnio zašto Zapad ne sme da se meša, nemaju dokaze o...

AP/Photo

Vesti

"SAD NIKAKO NE SMEJU DA DOPRINESU DA SE IDEJE ZELENSKOG REALIZUJU"! Bivši Reganov savetnik objasnio zašto Zapad ne sme da se meša, nemaju dokaze o...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države ne smeju da pristaju, niti na bilo koji način da doprinose realizaciji ideje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da oduzme Krim Rusiji, jer to ne žele žitelji poluostrva, smatra Dug Bendou, bivši specijalni pomoćnik nekadašnjeg američkog predsednika Ronalda Regana

„Žiteljima Krima se ne treba obraćati kao da su ratni trofej koji prelazi iz ruke u ruku. Zapadne zemlje kritikuju vlade koje se žestoko suprotstavljaju otcepljenju – setite se agresivnog rata NATO-a protiv Srbije zbog Kosova - i ne smeju da odobre ukrajinsku vojnu kampanju za povratak Krima“, naveo je Bendou u kolumni za list „Amerikan konzervativ“.


On je naglasio da bez narodne podrške Kijev ne može da opravda uništavanje Krima i podsetio da je apsolutna većina žitelja poluostrva zaista podržala izlazak regiona iz sastava Ukrajine i njegov ulazak u sastav Rusije.

Foto: AP/Tanjug

Volodimir Zelenski


„Zapad nema nikakve dokaze da bi stanovništvo Krima želelo da promeni svoj sadašnji položaj“, ocenio je Bendou i dodao da namere Zelenskog vode ka ozbiljnoj eskalaciji situacije.


Pokušaji invazije na poluostrvo doveli bi region do totalnog sukoba, ocenio je Bendou i dodao da bi to stvorilo rizik da se u vojna dejstva uključe i zapadne zemlje. Prema njegovim rečima, SAD i njihovi saveznici su mnogo puta ukazivali na to da Kijev treba da utvrđuje željene rezultate sukoba u Ukrajini, ali niko na Zapadu nije dužan da neposredno podržava ideje koje izgovara Zelenski.

Foto: AP/Tanjug

„Vašington želi nezavisnost Ukrajine, a ne da povlađuje željama vlade Zelenskog. On može da traži šta god hoće. Ko zna, možda će sledeći put zatražiti materijalno-tehničke resurse neophodne za osvajanje Moskve i raspad Ruske Federacije, ali SAD nisu u obavezi da podržavaju takav plan“, naveo je Bendou.


On je dodao da je Zapad dužan da teži rešavanju situacije u Ukrajini, ali da u ta dejstva ne sme da bude uključena kampanja za povratak Krima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Ko bre da veruje ovom idiotu? Da su sigurni da će pobediti i te kako bi se uključili. Znaju da bi bili pregaženi za sva vremena i da će nestati. Uostalom pitajte se gde su to oni koga pobedili a ratovali su uglavnom sa malim i slabo naoružanim zemljama, Avganistanom, Iranom, Sirijom, Libijom, Srbijom... i gde su to oni koga pobedili??? Pa nikog ubijali su uglavnom sa odstojanja pizde su to a ne sila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija