• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.10.2022

08:36

(VIDEO) TOTALNI HAOS TRAJE I ŠIRI SE! Studenti zarobljeni, beže... Veliki sukob policije i mladih!

AP/Tanjug

Vesti

(VIDEO) TOTALNI HAOS TRAJE I ŠIRI SE! Studenti zarobljeni, beže... Veliki sukob policije i mladih!

Podeli vest

Iranska policija sukobila se u nedelju sa studentima na jednom od najprestižnijih univerziteta u zemlji, izvestili su društveni i državni mediji

U izveštajima se navodi da je veliki broj studenata na univerzitetu Šarif u Teheranu bio zarobljen na parkingu kampusa, preneo je Bi-Bi-Si.

Na jednom video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako studenti beže od bezbednosnih snaga u kampusu univerziteta Šarif, a iz daljine se čuju zvuci koji podsećaju na pucnje.

U drugom video snimku, čini se da bezbednosne snage na motorima pucaju na automobil sa putnikom koji snima video.



TV kanal Iran Internešnal izvestio je da su snage bezbednosti napale studentske domove i pucale iz oružja.

Nedelja je bila prvi dan semestra za mnoge studente koji prvi put pohađaju univerzitet Šarif. U izveštajima se navodi da se veliki broj ljudi okupio ispred glavne kapije kampusa kasno uveče nakon što su čuli za sukobe. Bi-Bi-Si navodi da nije u mogućnosti da proveri šta se zapravo desilo na univerzitetu.

Prethodne dve večeri došlo je do eskalacije antivladinih protesta u Teheranu i mnogim drugim gradovima širom zemlje, uprkos rastućem broju poginulih. Antivladini protesti izbili su u Iranu u septembru nakon smrti žene koju je pritvorila policija za moral.



Mahsa Amini (22) pala je u komu nekoliko sati nakon što ju je policija za moral uhapsila zbog navodnog kršenja pravila nošenja hidžaba. Protesti su počeli posle njene sahrane, proširili se širom zemlje i postali najgori nemiri viđeni u zemlji godinama unazad, navodi Bi-Bi-Si.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

HAOS KOJEM SE NE VIDI KRAJ! Uhapšen slavni fudbaler jer je podržao žene u borbi za njihova prava! (FOTO)
Fudbal

HAOS KOJEM SE NE VIDI KRAJ! Uhapšen slavni fudbaler jer je podržao žene u borbi za njihova prava! (FOTO)

Iranska moralna policija je pre nekoliko dana pretukla na smrt 22-godišnju Mahsu Amini, jer nije nosila hidžab po pravilima, a u masovnim protestima koji su izbili posle njene smrti poginula je, pored ostalih i 20-godišnja Hadis Nadžafi. Narod se digao na noge, a ubijenih i uhapšenih je sve više! Među onima koji su završili iza rešetaka je i Hosein Mahini koji je uhapšen jer je putem društvenih mreža "podsticao na proteste i pokazao simpatije prema neprijatelju"

01.10.2022

08:07

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija