• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.10.2022

19:05

AKO PADNE TURSKI TOK, NEKA NAM JE SVIMA BOG U POMOĆI! Putin otkrio, Ukrajina je pokušala da minira gasovod kojim se snabdeva i Srbija, ako sabotaža uspe...

AP/Tanjug

Vesti

AKO PADNE TURSKI TOK, NEKA NAM JE SVIMA BOG U POMOĆI! Putin otkrio, Ukrajina je pokušala da minira gasovod kojim se snabdeva i Srbija, ako sabotaža uspe...

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Ukrajina pokušala da digne u vazduh deo gasovoda "Turski tok", a ako bi se zaista dogodio, takav scenario bio bi katastrofa koju bi osetila i Srbija

„Izvršen je niz terorističkih napada i pokušaja sličnih zločina na energetske objekte i gasnu infrastrukturu naše zemlje, uključujući pokušaj da se digne u vazduh jedan deo ‘Turskog toka’. Sve to je dokazano objektivnim podacima, uključujući i izjave privedenih izvršilaca tih akata”, rekao je Putin.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

Stručnjak za energetiku Miloš Zdravković ocenio je danas da Srbija sada ima dobro i uredno snabdevanja gasom zahvaljujući Turskom toku.

"Nekih 14-15 milijardi kubika prolazi teritorijom Turske, to je TANAP i on se naslanja na TAP, a to je gasovod koji je kroz Grčku, preko Albanije i Jonskog mora do Južne Italije", rekao je on.

Iako je Srbija do sada bila mirna kada je reč o gasu iz Turskog toka, pre svega jer je Bugarska rekla da neće sprečavati dotok gasa kroz ovaj gosovod ni nama ni Mađarima, bilo kakva havarija na Turskom toku bila bi ravna katastrofi.

Podsetimo, FSB Rusije je 22. septembra saopštio da je privela Rusa regrutovanog od strane SBU. Agencija je tvrdila da je pripremao teroristički napad na ruski gasovod kojim se gas dopremao Turskoj i Evropi. Tada FSB nije precizirao o kakvom je gasovodu reč. Sada se gas preko Turske pumpa u Evropu preko Turskog toka i Plavog toka.

Gasovod "Turski tok" radi bez prekida i evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na tome, poručio je nedavno ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
shabanoti

pre 1 godinu

a od kad je to Dr Milos strucnjak za energetiku? Kol'ko puta je polagao strucni ispit kod Beke ( Ljubice Scepanovic)? A to nije strucni ispit za energeticare.......

servi ganci

pre 1 godinu

Jebao vam botoksirani pedofil i zlocinac putin mater u usta pizdousna poturska.

defrftg

pre 1 godinu

cim se pokusalo znaci da je samo pitanje vremena, Bajden je sam priznao sve uzivo... ne znam zasto Putin gubi vreme s boranijom kad je jasno ko ucestvuje u ratu....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija