• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2022

18:03

DA LI IRIS-T MENJA IGRU U UKRAJINI?! Nemačka dostavila najmoderniji PVO sistem koji može da štiti grad veličine Kijeva, stižu još tri!

Printscreen

Vesti

DA LI IRIS-T MENJA IGRU U UKRAJINI?! Nemačka dostavila najmoderniji PVO sistem koji može da štiti grad veličine Kijeva, stižu još tri!

Podeli vest

Berlin je prvi put najavio u maju da će isporučiti Kjevu IRIS-T sistem protivvazdušne odbrane čija je vrednost 147 miliona evra

- Novi raketni napad na Kijev i mnoge druge gradove pokazuje koliko je važno snabdevati Ukrajinu sistemima protivvazdušne odbrane - rekla je nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht-

Ona je još prilikom najave slanja ovih sistema Ukrajini izjavila da ruski napadi raketama i dronovima posebno "terorišu" civilno stanovništvo i da je to glavni razlog za slanje PVO sistema.

Kako prenose mediji, danas je Ukrajina primila prvi sistem IRIS-T, a dobiće još tri.

Sistem "iris"

"IRIS-T SLM" je sistem nemačke proizvodnje sa dometom od 40 kilometara, u vrednosti od 140 miliona evra. Raketama tog sistema moguće je odbraniti se od svih napada sa neba.

Posebnost sistema je radar koji istovremeno može da osigura odbranu iz svih pravaca i obezbedi praćenje više ciljeva istovremeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Bacili ste pare. Ako niste znali,Rusi imaju neuhvatljive rakete. Cinite medvedju uslugu slusajuci amere kriminalce.

Bora

pre 1 godinu

I ne samo to, na pocetku napada Ukrajina je dostavla proizvodjacu Diehelu zahtev za 11 sistema i platila ih, ali je bila stavljena na listu cekanja, sada su medjutim stavljeni na vrh liste i najverovatno sistemi ce biti isporuceni u sledecih 8 meseci tako da ce sa ova 4 ukupno imati 15 PVO sitema IRIS-T Sistem ima domet od 40km i visinu gadjanja 20km,rakete su brzine 3700km, moze da obara, takticke balisticke rakete, avione, dronove i helikoptere... sastoji se iz 3 dela, lanser bez posade , upravljacko vozilo sa TOC-om i 2 clana posade i radar. Za paljbu je gotov za 10min a ponovo punjenje traje 15min

Žigolo

pre 1 godinu

Brzo će Rusija to da pretvori u gomilu gvožđa, samo je pitanje koliko vremena će im trebati da ih lociraju, izvesno moćda nekoliko dana ili ne više od desetak dana. Naravno, biće gađani Kinžal raketama koje su 3x brže (8-9 Mah) i ne postoji PVO sistem koji ih može zaustaviti.

SRB

pre 1 godinu

Ma sigurno mijenja tok rata , Ukrajinci ulaze u Moskvu. Koje nebuloze.

ratko

pre 1 godinu

opet se hitler probudio ovog puta ne sme ostati kamen na kamen da nemacka bude zbrisana sa lica zemlje

NekoKo

pre 1 godinu

Zavisi od čega.? Danas svako zna da Rusi i Ameri imaju stvarčice od kojih nema odbrane, tj. zaštite. Čak ni oni međusobno nemaju adekvatan odgovor za neke stavri, pa bi moralo da se asimetrično deluje a to je tek ludilo ludila u smislu čega sve tu ima i kakve katastrofalne posledice mogu biti. Amerika što čačka mečku da kažemo da ima neku šansu čak i da ubije mečku, ali Evropa je potpuno debilna. Oni misle da će da ih brani Amerika - tj. NATO.? Da ih brani od onoga od čega i sama teško može da se odbrani.? Takođe, širenje sukoba van teritorije Ukrajine definitivno znači i svičovanje mnogih, a zapdna Evropa je prva na spsiku uz Poljake, Čehe i Rumune. Tu se vojnici neće slati na front i u tom slučaju cilj je samo jedan - poptuno uništenje tih država. Armagedonske nuklearne bojeve glave nakačene na jednu raketu briše celu državu. Evropa to može samo da gleda, a o supersoničnim raketama da i ne govorimo. Uz to može da doleti odakle hoćeš, sa mora, kopna, vazduha i bukvalno kosmosa.

Bungi

pre 1 godinu

Руски Кинџал лети хиперсоничним брзинама.Не постоји ПВО систем тренутно, ни једне противничке земље, који му се може супротставити.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija