• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2022

12:36

HRVATSKA PRED AMBISOM! Inflacija razara ekonomiju, cene idu u nebo, a najteži period tek dolazi!

Vesti

HRVATSKA PRED AMBISOM! Inflacija razara ekonomiju, cene idu u nebo, a najteži period tek dolazi!

Podeli vest

Cene hrane postaju nedostupne velikom broju stanovništva što utiče na osetan pad životnog standarda

Potrošačke cene u Hrvatskoj porasle su u septembru za 12,8 posto u odnosu na isti mesec 2021, što je nov najviši nivo inflacije od kada Državni zavod za statistiku (DZS) vodi te podatke.

Ranija rekordna stopa međugodišnje inflacije u Hrvatskoj zabeležena je u julu i avgustu ove godine, kada je iznosila po 12,3 procenta, prenosi Hina.

Cene dobara i usluga za ličnu potrošnju porasle su u septembru na mesečnom nivou u proseku za 1,5 posto, dok su u odnosu na prošlogodišnji proseku bile više za 8,6 odsto, prema izveštaju DZS-a.

Rast cena na godišnjem nivou zabeležen je kod svih kategorija, a najviše su skočile cene hrane i bezalkoholnih pića, za 19,1 procenat. Slede cene restorana i hotela, koje su povećane za 17,3 posto, oprema za kuću i redovno održavanje domaćinstva poskupeli su za 15,7, a stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva za 13,3 posto.

Cene prevoza su porasle za 12,3 odsto, raznih dobara i usluga za 10,7 posto, odeće i obuće za 10,1 posto, rekreacije i kulture za 8,8 procenata, a alkoholnih pića i duvana za 4,2 posto.

Najmanje su poskupele komunikacije, za 0,4 posto, navodi se u informaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gile

pre 1 godinu

Dobro je kad u Srbiji nema inflacija a održavanje tekućeg računa u pošti je sa 90ppvećan na 160 dinara samo 80%

hahahahah

pre 1 godinu

hahahahaha srbija raspala država smi u bijedi i ljubomorni na Hrvatsku pobjednicku državu EU i Nato clanicu te 3 šuta bogatiju od srbijice.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija