• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria.ru

16.10.2022

10:37

MRAČNA TAJNA AZOVSTALJA TOKOM RUSKE OPSADE!  "Ako kreneš, dobićeš metak!" Ukrajinski borci otkrili kakva se drama odvijala pod zemljom, ali priznali nešto mnogo gore

Reuters

Vesti

MRAČNA TAJNA AZOVSTALJA TOKOM RUSKE OPSADE! "Ako kreneš, dobićeš metak!" Ukrajinski borci otkrili kakva se drama odvijala pod zemljom, ali priznali nešto mnogo gore

Podeli vest

Ukrajinski komandanti u Azovstalju tokom ruske opsade ovog industrijsog kompleksa u Marijupolju, naredili su momentalno streljanje vojnika koji su hteli da se predaju, rekli su borci ukrajinskog nacionalističkog puka Azov koji se nalaze u ruskom zarobljeništvu

Narednik puka Mihail Švec kaže:

"Azovstalj" ... ako neko tamo hoće da pobegne ili da se preda, dali su zeleno (svetlo), da tako kažem, da bude streljan."

Prema njegovim rečima, borac sa pozivnim znakom Danson je hteo da baci oružje i pobegne, pošto je bio iz Mariupolja. Švec je rekao da je Dansonu pretilo pogubljenje.

Vojnici su upozoreni: "Ako kreneš, dobićeš metak."

Ovu informaciju je potvrdio i stariji vodnik Vitalij Katranič:

"Komandant mi je rekao: 'Ko god izađe, biće streljan kao dezerter'", prenose RIA Novosti.

Zarobljeni militanti su takođe prijavili i ubijanje civila. Švec je rekao da je pucao na civila tokom vatrenog obračuna. Prema njegovim rečima, tokom borbe sa ruskom vojskom istrčao je „civil sa belom trakom“.

"Nisam video da je u pitanju civil, samo sam refleksno ispalio jedan hitac u njega", rekao je on.

Drugi pripadnik Azova Renat Alijev, rekao je da je početkom aprila u Mariupolju „slučajno ubio četiri civila iz snajperske puške Dragunov tokom bitke“ u Mariupolju. Prema njegovim rečima, „pokret je primetio, ali nije prepoznao da li je to neprijatelj ili ne“, a žrtve su bili civili. 

 

 

Zatvorenici su takođe prijavili da su videli kako je ukrajinski tenk pucao na stambene zgrade i kako je ukrajinski nacionalista pucao na starijeg čoveka u prodavnici. Osim toga, nacionalista sa pozivnim znakom Fric pucao je u zarobljenog Rusa, a kao odgovor na negodovanje civila, ubio ih je dvojicu.

U maju su ruske snage potpuno preuzele teritoriju fabrike Azovstalj u Marijupolju. Fabrika je potpuno oslobođena  od militanata Azova i marinaca 36. brigade Oružanih snaga Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

snajperom slucajno ubio CETIRI civila .. rusi su zaista glup narod poput srba .. pustaju zlocince umesto da ih na mestu poubijaju ..

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija