• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.10.2022

19:09

IZRAELSKI MINISTAR ZAHTEVA: Tel Aviv da pruži vojnu pomoć Ukrajni!

Vesti

IZRAELSKI MINISTAR ZAHTEVA: Tel Aviv da pruži vojnu pomoć Ukrajni!

Podeli vest

Izrael bi trebalo da počne da pruža vojnu pomoć Ukrajini nakon što su se pojavile informacije o isporukama iranskih balističkih raketa Rusiji, smatra izraelski ministar za dijasporu Nahman Šaj

- Jutros je objavljeno da Iran predaje balističke rakete Rusiji. Više nema nikakve sumnje o tome kakvu poziciju Izrael treba da zauzme u ovom krvavom sukobu. Došlo je vreme da se Ukrajini isporučuje vojna pomoć, kao što to čine Sjedinjene Američke Države i zemlje NATO-a - napisao je ministar na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, Izrael Kijevu isporučuje sami humanitarnu pomoć i ograničene količine zaštitne opreme za pripadnike službi za vanredne situacije.

Izraelska državna televizija „KAN“ javila je u nedelju, pozivajući se na „Vašington post“, da se očekuju isporuke iranskih balističkih raketa Rusiji. Prema podacima američkih obaveštajnih službi na koje se pozivaju novinari, radi se o partiji raketa kratkog dometa „Fatah 110“ i „Zolfgar“ koje mogu da pogode ciljeve na udaljenosti od 300 i 700 kilometara. List prenosi da se Iran takođe sprema da Rusiji isporuči „dodatne“ bespilotne letelice.

 

 

Početkom oktobra iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan izjavio je da iranska strana nije isporučivala Rusiji oružje za upotrebu u borbenim dejstvima u Ukrajini, jer će „svaka podrška naoružanjem jedne od strana u sukobu odložiti mogućnost uspostavljanja mira“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije "zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija