• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/agencije

17.10.2022

22:41

RAT U UKRAJINI! RUSKA OFANZIVA KOD BAHMUTA NE JENJAVA, AUSTRIJA ODBILA EU I KIJEV: NEĆE OBUČAVATI UKRAJINSKE TRUPE! Najmodernije nemačke haubice na putu ka Ukrajini?! (FOTO/VIDEO)

Reuters

Vesti

RAT U UKRAJINI! RUSKA OFANZIVA KOD BAHMUTA NE JENJAVA, AUSTRIJA ODBILA EU I KIJEV: NEĆE OBUČAVATI UKRAJINSKE TRUPE! Najmodernije nemačke haubice na putu ka Ukrajini?! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 236. dan

22.45 Pentagon razmatra mogućnost plaćanja usluga Starlinka u Ukrajini

Pentagon je za RIA Novosti potvrdio da zaista razmatra mogućnost izdvajanja sredstava za obezbeđivanje rada satelitskog komunikacionog sistema Starlink u Ukrajini, u vlasništvu američkog milijardera i preduzetnika Elona Maska.
-Razmatramo sve dostupne opcije, a ovo je jedna od mogućih opcija, rekao je agenciji portparol Pentagona, odgovarajući na pisani zahtev za takvu mogućnost. 
Kako je Politiko ranije preneo, pozivajući se na svoje izvore, američko odeljenje odbrane može da koristi sredstva za ove svrhe iz Inicijative za bezbednosnu pomoć Ukrajini, specijalnog programa koji je osmišljen da pruži stalnu podršku ukrajinskoj vojsci.

22.30 Austrija odbila EU i Kijev: Neće obučavati ukrajinske trupe

Austrija ne planira da učestvuje u vojnoj misiji EU za obuku ukrajinskih vojnika, izjavio je u ponedeljak ministar spoljnih poslova te zemlje Aleksandar Šalenberg. NJegove primedbe su usledile kada se Savet za spoljne poslove bloka složio da uvežbava oko 15.000 ukrajinskih vojnika tokom dve godine i da dodeli dodatnih 500 miliona evra za snabdevanje Kijevom oružja.
-Podržavamo ovu misiju, takođe ćemo glasati za nju, ali učešće trenutno nije planirano, rekao je Šalenberg po dolasku na samit u Luksemburgu.
Prema Evropskoj komisiji, Misija vojne pomoći za podršku Ukrajini (EUMAM Ukrajina) „pružiće individualnu, kolektivnu i specijalizovanu obuku ukrajinskim oružanim snagama, uključujući njihove snage teritorijalne odbrane". Projekat sa sedištem u Briselu pod komandom francuskog pomorskog oficira, viceadmirala Ervea Bležana, ima budžet od skoro 107 miliona evra.

22.00 Nuklearku Zaporožje snabdeva enegrijom elektrana na ugalj

Foto: Informer

Nuklearna elektrana u Zaporožju (ZNPP), koju je zauzela Rusija, snabdeva se rezervnom energijom iz obližnje elektrane na ugalj nakon što je danas ujutro ponovo prekinut njen glavni dalekovod od 750 kilovolti, saopštile su UN.
Jedan od 20 dizel generatora ZNPP-a za hitne slučajeve radio je desetak minuta nakon jutrošnjeg prekida dalekovoda, prenosi Rojters.

21.30 VSU: Ruska ofanziva kod Bahmuta ne jenjava

U Ukrajini su Rusi tokom dana izveli 9 raketnih i 39 vazdušnih udara, a izveli oko 30 raketnih napad iz VBR, saopštio je GŠ VSU.
-U toku današnjeg dana, neprijatelj je izveo 9 raketnih i 39 vazdušnih udara, izveo oko 30 napada iz VBR. Područja više od 25 naselja pogođena su od strane neprijatelja, navodi se u poruci.
Zabeleženo je da su među ovim naseljima Kijev, Zaporožje; Kozački Lopan i Streleča Harkovske oblasti; Krasnohorivka, Terni, Soledar i Mariinka u Donjeckoj oblasti, Bilogorka Hersonske oblasti; kao i druga naselja Vinicke, Dnjepropetrovske, Nikolajevske i Sumske oblasti.
Prema podacima Oružanih snaga, Rusija je za udare koristila krstareće, avijacione i protivvazdušne vođene rakete. Pored toga, Ruska Federacija nastavlja da koristi bespilotne letelice iranske proizvodnje Šahed-136.
Generalštab je naveo da Ruska Federacija pokušava da zadrži privremeno osvojene teritorije i koncentriše napore na obuzdavanju dejstava Odbrambenih snaga u određenim oblastima. Istovremeno, Rusi ne prestaju da pokušavaju da sprovode ofanzivne akcije u oblastima Bahmuta i Avdejevke.
Prema navodima vojske, jedinice Odbrambenih snaga su tokom proteklog dana odbile ruske napade u oblastima naselja Sporno, Bahmutskoje, Bahmut, Majorsk, Marinka, Krasnogorovka, Pobjeda i Nevelske u Donjeckoj oblasti.
 
21.00 Najmodernije nemačke haubice na putu ka Ukrajini?

Velika Britanija je preko Holandije poslala u Rumuniju (potom u Ukrajinu) najmodernije haubice nemačke proizvodnje Rheinmetall HKS 10k10 kalibra 155 mm saopštili su bugarski telegram kanali. Ove haubice imaju mogućnost dejstva od 360 stepeni i predviđeno je da zamene sve postojeće u Bundesveru.
 
20.45 Dokle god Kijev bude dobija pomoć NATO nema pregovora o miru

Umešanost Sjedinjenih Država u sukob u Ukrajini dovešće do neizbežne eskalacije između Vašingtona i Moskve, pa bi vlada Zelenskog trebalo da traži mirne načine za rešavanje krize, rekao je Dmitrij Sajms, izdavač časopisa The National Interest.
-Kijev ima pravo da donosi sopstvene odluke, ali ne može da diktira koji nivo podrške će dobijati od NATO-a i koliko dugo će je dobijati, posebno kada je u pitanju samo postojanje članica alijanse, navodi se u članku.
Prema rečima autora, bila bi velika greška misliti da Zapad treba da podržava Ukrajinu „koliko god bude potrebno" bez traženja diplomatskog rešenja konflikta, koji bi „lako mogao da izmakne kontroli".
Malo je verovatno da će Zelenski, uz uverenje u stalnu podršku Sjedinjenih Država i Evrope, lako ići na mirno rešenje, ali na Zapadu bi takva želja mogla da se pojača u narednim mesecima, dodao je autor.
Ekstremizam u ime liberalnog svetskog poretka je i dalje ekstremizam", zaključio je Sajms.

20.30 Mask: Gubitak Krima za Rusiju je kao da SAD izgube Havaje

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je danas da Rusija gleda na Krim kao SAD na Havaje ili Perl Harbur.
- Sviđalo se to nekome ili ne, Rusija apsolutno vidi Krim kao svoj ključni deo. Krim je takođe od ključnog značaja za nacionalnu bezbednost za Rusiju, jer je to njihova južna mornarička baza. Gubitak Krima je za njih kao da SAD izgube Havaje i Perl Harbor, napisao je Ilon Mask u objavi na društvenoj mreži Tviter.
Mask je podelio i svoj pogled na potencijalnu upotrebu nuklearnog oružja, upozoravajući na opasnost od nuklearnog rata.

20.00 Oružane snage Rusije i Belorusije izvešce vojnu vežbu

Načelnik Odeljenja za vojnu saradnju Ministarstva odbrane Belorusije, pukovnik Valerij Revenko najavio je danas združenu vojnu vežbu regionalnih snaga Belorusije i Rusije.
"Planirano je da vojne jedinice iz sastava budu raspoređene na četiri poligona Oružanih snaga Republike Belorusije u istočnim i centralnim delovima zemlje, nakon čega će početi da izvode aktivnosti borbene obuke", rekao je Ravenko u videu objavljenom danas na društvenoj mreži Telegram.
Kako je navedeno, glavni sadržaj ovih događaji će biti taktičke vežbe, uključujući bojevo gađanje i lansiranje protivvazdušnih vođenih raketa, taktičke i specijalne vežbe sa razvojem pitanja inžinjerijske opreme regiona i granica, organizacije komunikacija, bezbednosti, logistike, prenosi TASS.

19.45 Medvedev: Ako Izrael da oružje Ukrajini uništiće odnose s Rusijom

Foto: Reuters

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi izraelske isporuke oružja Kijevu bile nepromišljen korak i da bi mogle da naruše odnose Izraela s Rusijom.
"Čini se da Izrael planira da isporučuje oružje kijevskom režimu. To je veoma nepromišljen korak. On će razrušiti sve međudržavne odnose zemalja", naveo je Medvedev na Telegramu.

19.30 Vraćeno 108 žena pripadnika VSU i 72 ruska civilna mornara

Ministarstvo odbrane: 110 ruskih državljana vratilo se sa teritorije Ukrajine. Kao rezultat pregovaračkog procesa, sa teritorije Ukrajine vraćeno je 110 ruskih državljana. Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.
Prema podacima ministarstva, među vraćenim ljudima su 72 ruska mornara sa civilnih brodova.
Istovremeno, Rusija je Kijevu predala 108 žena vojnika Oružanih snaga Ukrajine.
Ministarstvo je dodalo da su dve Ukrajinke dobrovoljno odbile da se vrate u Ukrajinu pre razmene, želeći da ostanu u Rusiji.
Ranije je vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio danas razmenu sa Kijevom po formuli 110 za 110.

19.00 Nova ofanziva VSU kod Kupjanska i Krasnog Limana

Foto: AP PHOTO

U sektoru Kupjanski, jedinice 14. ombre Oružanih snaga Ukrajine nameravaju da izvrše još jedan juriš n a granice Oružanih snaga Rusije na liniji Kislovka-Kotljarovka do Nižnje Duvanke. Posle neuspeha prethodnih pokušaja da se ruski položaji direktno zauzmu, sadašnja ofanziva se planira sa dva sektora: od Petropavlovke i Berestovoje.
Ukrajinska artiljerija gađa liniju fronta odbrane Oružanih snaga Rusije na liniji Liman 1 - Olšana - Peršotravneve - Kislovka - Kotljarovka.
Usled udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, neprijatelj prebacuje sisteme PVO na liniju fronta. U okolini Sinkovke nalazi se protivvazdušni raketni sistem, a u Petropavlovki posada MANPADS-a.
Da bi održali borbenu gotovost Oružanih snaga Ukrajine, planiraju da prebace dodatne odbrambene jedinice iz Malinovke u rejon Kupjanska. Kontrola trupa u toj oblasti dolazi sa komandnog mesta na teritoriji fabrike mašina za izgradnju Kupjanskog.
U sektoru Limansko-Svatovski, komanda taktičke grupe Liman nastavlja prebacivanje trupa za ofanzivu na linijama Torskoje-Terni i Nadija-Makejevka.
Na liniji fronta na liniji Novosadovo-Nevskoe, mobilna izviđačka grupa VSU deluje da „sondi" odbranu Oružanih snaga RF. Zapadno od Rajgorodka nalazi se i mangrupa RER-a Oružanih snaga Ukrajine.
U Liman stižu mehanizovane jedinice Oružanih snaga Ukrajine i odredi stranih plaćenika, koje ukrajinska komanda planira da uputi u rejon Torskoe.
Ruska artiljerija i avijacija udaraju po položajima Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije dodira. Da bi nadoknadili gubitke od udara Oružanih snaga RF, na liniju fronta stiglo je 55 službenika Nacionalne garde Ukrajine.
 
18.30 Reznikov: Stižu nam NASAMS PVO sistemi

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da Kijev uskoro očekuje isporuku prvih raketnih kompleksa NASAMS.
- Uskoro očekujemo isporuke prvih sistema protivvazdušne odbrane NASAMS. Naši vojnici završavaju obuku korišćenja tehnike - naveo je Reznikov.'

18.00 Situacija u hersonskom pravcu pod kontrolom

Situacija u hersonskom pravcu je pod kontrolom, grad Herson nije ni u kakvoj opasnosti, izjavio je predstavnik administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.
- Objektivno govoreći, situacija je potpuno pod kontrolom Ministarstva odbrane Rusije, Ruske garde. Ništa u ovom trenutku ne preti gradu Hersonu, rekao je Stremousov za ruski „Prvi kanal".

16:00 -Mađarska odbila da snabdeva Kijev oružjem i obučava ukrajinske vojnike

15:39 - Norveška policija uhapsila četvoro Rusa

Norveška policija privela je četvoro ruskih državljana nakon što su fotografisali zaštićene objekate u severnoj provinciji Nordland, javila je danas televizija NRK.

Policija je privela tri muškarca i jednu ženu, dok su proveravali i pretresali automobil ruskih registarskih oznaka, prenosi Tas s.

Policajci su pronašli njihove kamere sa fotografijama spornih objekata.

Privedeni su prijavili da su u zemlju stigli kao turisti.

Okružni sud u Helgelandu je osumnjičenima odredio istražni pritvor od sedam dana.

Zvaničnici nisu saopštili koji objekati su fotografisani.

15:01 - Kreće formiranje udruženih snaga Rusije i Belorusije, stižu ruski tenkovi i borbena vozila.

14:32 - Snimak dejstva "Šehida" u Kijevu 

Na društvenim mrežama je objavljen snimak koji je navodno nastao danas u Kijevu, na kom se vidi lansiranje ukrajinske PVO raketa, kao i udar drona kamikaze u objekat ukrajinske distribucije.

 

 

14:01 - Ukrajina artiljerijom izvela 11 napada na Energodar

Oružane snage Ukrajine za dan su nanele 11 udara na Energodar, uključujući i područje TE.

Ovo je saopštio predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov za TASS. „Značajan deo pogodaka bio je upravo na teritoriji termoelektrane“, rekao je on. Rogov je ranije govorio o novom planu Kijeva da zauzme nuklearnu elektranu Zaporožje

13:30 - Ruska vojska: Nastavljeni napadi na ukrajinske vojne i energetske objekte

Oružane snage Rusije su izvele nove napade visokopreciznim oružjem na objekte vojne uprave i energetskog sistema Ukrajine, saopšteno je u ponedeljak u Ministarstvu odbrane Rusije.
„Tokom protekla 24 sata Oružane snage Ruske Federacije nastavile su da visokopreciznim oružjem velikog dometa iz vazduha i s mora gađaju objekte vojne uprave i sisteme energetike Ukrajine. Svi naznačeni objekti su pogođeni“, navedeno je u Ministarstvu.

U okviru specijalne vojne operacije, u pravcu Kupjanska, vatrom iz artiljerijskog oružja i napadima iz helikoptera likvidirano je oko 160 ukrajinskih vojnika.

Ruska avijacija, raketne jedinice i artiljerija su u protekla 24 sata pogodile dva upravljačka punkta u oblasti naselja Dvurečna u Harkovskoj oblasti i Drobiševo u Donjeckoj Narodnoj Republici, 39 artiljerijskih odreda na vatrenim pozicijama, kao i vojne snage i tehniku na 127 područja.

Uništeno je i šest ukrajinskih skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici, Hersonskoj, Harkovskoj i Nikolajevskoj oblasti.

Ruska artiljerija je uništila ukrajinski višecevni raketni sistem „Smerč“ u naselju Kazača Lopanj, kao i bateriju američkih haubica M777 na području Metalovke u Harkovskoj oblasti.
U Nikolajevskoj oblasti je uništeno skladište goriva i baza za remont naoružanja i tehnike ukrajinske vojske.

12.56 - Minsk: Vojska preuzela kontrolu nad železnicom kod granice

Beloruska vojska preuzela je kontrolu nad železničkom infrastrukturom u pograničnim oblastima sa Ukrajinom kako bi sprečila provokacije, saopštilo je ministarstvo odbrane iz Minska.

- Beloruske oružane snage nastavljaju da izvode svoje zadatke kako bi ojačale bezbednost u pograničnoj oblasti. U nameri da spreče akt sabotaže i provokacije, vojnici nadgledaju mostove, drumske prelaze preko pruge, koloseke, i stavljaju ih pod zaštitu, uspostavljajući položaje za potencijalnu upotrebu malokalibarskog oružja, kao i vojne opreme - dodaje se u saopštenju, preneo je Tass.

12.22 - Gradonačelnik Sobjanin: U Moskvi zavrsena delimicna mobilizacija

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je danas da su ciljevi delimične mobilizacije ispunjeni u potpunosti i da posete vojnim odsecima rezervista nisu više potrebne.

"Prema informaciji moskovskog vojnog komesara, ciljevi delimične mobilizacije određene na osnovu ukaza predsednika i objave ministarstva odbrane ispunjeni su u potpunosti", naveo je gradonačelnik Moskve na svom blogu, preneo je TAS S.

Kancelarije vojnih odseka za mobilizaciju se zatvaraju danas u 14.00 po lokalnom vremenu, dodao je Sobjanin.

"Pozivi koji su poslati u procesu mobilizacije na adrese stanovanja ili kompanija više nisu na snazi", istakao je gradonačelnik glavnog grada Rusije.

12.05 - Broj poginulih u napadu dronom kamikaza na stambenu zgradu u Kijevu porastao je na tri, izjavio je zamenik šefa kabineta predsednika Kirilo Timošenko 

11.54 - U Belgorodu uputstva za zaštitu stanovništva

Zbog sve učestalijih ukrajnskih napada vlasti Belgoroda, lokalne vlasti su odlučile da će stanari će još jednom biti obavešteni o tome gde se čuvaju ključevi podruma, a po potrebi podeliće i duplikate, pofrumi će biti sređeni - opremljeni vodom i rasvetom, kao i mesta za smeštaj, a po kućama će biti okačena uputstva a detaljnom trasom kako doći do najbližeg podruma.

11.55 - Rusija pogodila infrastrukturni objekat u Odesi

Ukrajinska operativna komanda "Jug" izvestila je da je Rusija danas lansirala raketu H-59 sa aviona Su-35 koji je došao iz pravca Crnog mora. Raketa je pogodila infrastrukturni objekat u Odesi.

11.37 - „Mačka je upravo spašena iz ruševina kuće u Ševčenkovskom okrugu“, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko

 

 

11.30 - Iran demantovao prodaju dronova kamikaza Rusiji

11.20 - Poginula žena

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je danas da je jedna žena ubijena u ruskom napadu dronovima na glavni grad Ukrajine, dok je druga osoba i dalje zatrpana ispod ruševina.

"Sve sto se dešava ovde je terorizam", rekao je Kličko novinarima nakon što je jutros pogođena stambena zgrada tokom napada dronovima, preneo je Rojters.

Kličko je, prethodno, izjavio da je kao rezultat napada dronom na Kijev došlo do eksplozije u stambenoj zgradi u Ševčenkovskom okrugu i da je izvučeno 18 ljudi iz napadnute zgrade.

11.10 - U Kijevu gađani objekti energetske infrastrukture

Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je izjavio da je u ponedeljak napadnuta energetska infrastruktura u Kijevu, kao i u Sumskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

„Zabeleženo je pet napada dronovima u Kijevu“, napisao je Šmigalj na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, pogođeni su objekti energetske infrastrukture.

Premijer je dodao da je u Sumskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti bez struje ostalo na stotine naselja.

 

11.05 - Kijev danas 

 

 

10.53 - Ukrajinsko vazduhoplovstvo: Uništili smo 37 ruskih dronova

Ukrajina je uništila 37 ruskih dronova od nedelje uveče, što predstavlja više od 85 odsto bespilotnih letelica koje su učestvovale u napadu na ukrajinske gradove, rekao je danas portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ihnat.

"To je prilično dobar rezultat rada naše vazdušne odbrane, a brojke oborenih dronova će samo rasti ubuduće", rekao je Ihnat na konferenciji za novinare.

On je pojasnio da su dronovi uleteli na Ukrajinu sa juga, preneo je Rojters.

10.44 - Osvetnička poruka Rusije zbog terorističkog napada u Belgorodu

10.04 - Geraščenko objavio snimak ispred uništene zgrade

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, javio se ispred jedne napadnute zgrade u centru Kijeva.

"Rusija nastavlja da teroriše civile. Potrebna nam je protivvazdušna odbrana", napisao je.

Geraščenko se javio ispred jedne uništene zgrade. Kaže da se ispod ruševina čuju ljudski glasovi.

"Vidite kakve mete bira Putin. To je stambeni kompleks", rekao je u videu.

 

 

09.53 - Ruske snage dronovima uništile ukrajinsku diverzantsku grupu

Jedinica Vazdušno-desantnih snaga Rusije je pomoću drona otkrila ukrajinske diverzante u šumskom pojasu i uništila vojnu opremu i ljudstvo neprijatelja. Relevantni snimak je u ponedeljak distribuiralo Ministarstvo odbrane RF.

Vazdušno-desantne snage su pomoću bespilotnih letelica otkrile diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine i oklopna vozila kamuflirana u šumskom pojasu. Vojnici su napali artiljerijom i protivtenkovskim raketnim sistemima“, navodi agencija.

Snimak sa drona pokazuje kako ruski padobranci uništavaju neprijateljske diverzantske grupe koje se kriju u šumskom pojasu.

U udaru je uništeno šest tenkova, osam borbenih oklopnih vozila, šest vozila, kao i ljudstvo neprijatelja. 

 

 

09.49 - Energoatom: Zaporožje isključeno sa ukrajinske EDB mreže

Ukrajinska nuklearna elektrana Zaporožje isključena je danas sa elektrodistribucione mreže Ukrajine nakon ruskog granaturanja, saopštila je ukrajinska kompanija za atomsku energiju "Energoatom".

"Ruski teroristi su još jednom granatirali podstanice ključne infrastrukture na ukrajinskoj teritoriji, što je rezultiralo isključenjem poslednjeg dalekovoda Zaporožje - Dnjeprovska u 03.59 jutros", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Ruske snage osvojile su nuklearku na jugu Ukrajine, najveću nuklearnu elektranu u Evropi, ali njome i dalje upravalja ukrajinsko osoblje.

09.26 - Ponovo autobuski saobraćaj preko Krimskog mosta!

 

08.38 - Kijev posle napada

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je obustavljen saobraćaj na nekoliko deonica u centru prestonice i pozvao žitelje da ne idu u tom pravcu.

08.30 - Jake eksplozije u Odesi

 

 

08.18 - Proglašena vazdušna opasnost u celoj Ukrajini

Na gotovo čitavoj teritoriji Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna. Zanimljivo je da su se sirene za uzbunu oglasile skoro istovremeno u svim oblastima.

08.11 - Dramatiči snimci napada na Kijev

07.31 - Dronovi kamikaze iznad Kijeva

 

 

07.22 - Jak požar na objektu energetske infrastrukture u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine

06.54 - Eksplozija u kritičnom infrastrukturnom objektu u Romenskom okrugu u Sumskoj oblasti Ukrajine

06.34 - U Kijevu objavljena vazdušna uzbuna. Gradonačelnik grada Vitalij Kličko prijavio je dve eksplozije u okrugu Ševčenko i pozvao građane da ostanu u skloništima

06.45 - U nekoliko regiona na jugu i u centru Ukrajine objavljena je vazdušna uzbuna 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija