• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

18.10.2022

13:07

DIVERZIJA NA TURSKOM TOKU! Putin informisao Erdogana o pokušaju terorističkog napada, bezbednosne mere podignute na najviši nivo!

Reuters

Vesti

DIVERZIJA NA TURSKOM TOKU! Putin informisao Erdogana o pokušaju terorističkog napada, bezbednosne mere podignute na najviši nivo!

Podeli vest

Portparol predsednika Turske saopštio je da "ima uhapšenih"

Predsednik Rusije Vladimir Putin informisao je turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana o pokušaju diverzije na gasovodu „Turski tok“, a Ankara i Moskva su u kontaktu oko bezbednosnih pitanja, izjavio je portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin.

„Obavešteni smo o toj situaciji. Prema njihovim rečima, diverzija je izvršena na deonici koja se nalazi na ruskoj strani. Ima uhapšenih. Ruska strana svu odgovornost prebacuje na ukrajinsku. Pojačali su bezbednosne mere. U kontaktu smo po tom pitanju“, rekao je Kalin u intervjuu za televiziju „Haber“.

Turska i Rusija su u kontaktu po pitanju gasa i nema nikakvih problema sa isporukama i plaćanjem, dodao je Kalin.

Govoreći o mogućnosti sastanka lidera Rusije i Ukrajine u Turskoj, Kalin je rekao da trenutno ne postoje preduslovi za sastanak Putina i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

Putin je ranije saopštio da je kijevski režim pokušao da izazove eksploziju na jednoj od deonica sistema za transport gasa „Turski tok“. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da su na ruskoj teritoriji uhvaćeni diverzanti koji su pokušali da to izvedu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija