• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.10.2022

16:38

RUSKI PARLAMENT ODOBRIO PUTINOV UKAZ O UVOĐENJU RATNOG STANJA!

Vesti

RUSKI PARLAMENT ODOBRIO PUTINOV UKAZ O UVOĐENJU RATNOG STANJA!

Podeli vest

Savet Federacije jednoglasno je odobrio ukaz predsednika Rusije Vladimira Putina o uvođenju ratnog stanja u četiri nova ruska regiona – DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti

Ranije u sredu Putin je izjavio da se ratno stanje uvodi u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti od 20. oktobra.

​U predsedničkom ukazu biće predviđeno nekoliko nivoa reagovanja na rizike koji se javljaju u sferi bezbednosti. Putin je saopštio da je potpisao i ukaz kojim daje dodatna ovlašćenja gubernatorima. On je naložio da se formiraju štabovi teritorijalne odbrane.

- Da podsetim da je u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, pre nego što su ušle u sastav Rusije, postojao režim vanrednog stanja. A sada treba da formalizujemo ovaj režim u okviru ruskog zakonodavstva. Stoga sam potpisao ukaz o uvođenju vojnih odredbi u ova četiri subjekta Ruske Federacije. On će odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije - rekao je Putin.

On je istakao da kijevski režim odbija pregovore, nastavlja da granatira nove ruske teritorije, koristeći terorističke metode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hahahah

pre 1 godinu

Pa ovi su ludi 100%! Hahahahahaha!!!! Mogli bi i mi da prglasimo ratno stanje u Cikagu? Jedva cekam da vidim komunjaru Putina u Hagu! u celiji pok. Milosevica! To bi bila dobra karma, a od karme ne mozes pobeci!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17