• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

20.10.2022

08:56

(VIDEO) PAO PONOS AMERIČKE AVIJACIJE! Srušio se avion F-35, eksplozija prouzrokovala ogromne požare!

Printscreen/Twitter

Vesti

(VIDEO) PAO PONOS AMERIČKE AVIJACIJE! Srušio se avion F-35, eksplozija prouzrokovala ogromne požare!

Podeli vest

Pilot je preživeo pad i odvezen je u bolnicu, ali za sada njegovo stanje nije poznato

Američki borbeni avion F-35 srušio se u Juti, nedaleko od vazduhoplovne baze Hil.

Pilot aviona F-35, koji je pao oko 18.15 po lokalnom vremenu, preživeo je pad i odvezen je u bolnicu, ali njegovo stanje nije poznato.

Avion se srušio nedaleko od piste u bazi, dok se pilot katapultirao pre pada. Uzroci nesreće još nisu poznati, navode američki mediji.

Pukovnik Krejg Endri, komandant 388. borbene eskadrile, kazao je da se avion vraćao sa rutinskog treninga pre nego što se srušio.


Posle pada avion izbio je požar, koji se proširio na oko četiri hektara, saopštila je vatrogasna služba Jute.

Vazduhoplovna baza Hil u Juti druga je po veličini u SAD.
Jedan od najmodernijih američki višenamenskih aviona F-35 imao je do sada više incidenata i padova.

Među najpoznatijim incidentima su onaj koji se dogodio u Južnom kineskom moru, kada je F-35 udario u palubu nosača aviona i sleteo u more u januaru ove godine, kada je povređeno sedam mornara.


U istom mesecu dogodio se incident i sa južnokorejskim F-35, kome su otkazali svi sistemi, osim motora i sistema upravljanja, pa je sleteo na „stomak“. Zbog tog incidenta bili su prizemljeni svi južnokorejski avioni F-35.

U novembru prošle godine, F-35 britanskog vazduhoplovstva srušio se u Sredozemno more tokom treninga.

U martu prošle godine, američki F-35 tokom treninga u Arizoni „upucao“ je samog sebe, pošto je zrno ispaljeno iz topa eksplodiralo u neposrednoj blizini i oštetilo letelicu.
Jedini slučaj incidenta sa F-35 u kom je bilo poginulih dogodio se u aprilu 2019. u Japanu, kada je avion pao u Tihi okean, pri čemu je pilot poginuo.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija