• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.10.2022

09:13

(FOTO) SATELITI OTKRILI ŠTA VAGNER GRUPA SPREMA KOD GRADA HIRSKE NA ISTOKU UKRAJINE! Ovo su uradili i u Libijskoj pustinji 2021, a sada imaju samo jedan cilj!

Vesti

(FOTO) SATELITI OTKRILI ŠTA VAGNER GRUPA SPREMA KOD GRADA HIRSKE NA ISTOKU UKRAJINE! Ovo su uradili i u Libijskoj pustinji 2021, a sada imaju samo jedan cilj!

Podeli vest

Utvrđenje dugo skoro 2 kilometra izgrađeno je ispred grada Hirske u istočnoj Ukrajini koji kontrolišu Rusi, pokazuju novi satelitski snimci kompanije Maksar Technolodžis

Utvrđenje se sastoji od četiri reda cementnih piramida za koje se Rusi nadaju da će zaustaviti kretanje ukrajinskih vozila i tenkova prema istoku. Iza protivoklopnih utvrđenja nalazi se veliki rov.

Dodatni satelitski snimci Evropske svemirske agencije pokazuju da je kopanje rova obavljeno u dva dela: prvi deo rova je iskopan počev od 25. septembra; drugi deo rova negde između 30. septembra i 5. oktobra, javlja CNN pozivajući se na izveštaje ruski medija.

Zvezda tv izveštava o “Vagnerovoj liniji”, odnosno liniji odbrane koju je postavila ruska plaćenička grupa Vagner. Zvedza TV, medijska kuća ruske vojske, rekla je da je to “druga linija obrane” ako Ukrajinci pokušaju da se probiju u tom području. Iako bi utvrđenje moglo da pomogne u odbrani od frontalnog napada, ništa ne sprečava ukrajinske snage da se kreću oko nje.

Ruski RIA/FAN objavio je kartu u sredu tvrdeći da će Vagner grupa nastaviti da gradi svoju “liniju” sve dok se ne protegne istočno od rusko-ukrajinske granice do Kremine, a zatim južno do Svetlodarska.

 

 

CNN-ova analiza karte pokazala je da bi se tako dugo utvrđenje protezalo otprilike 217 kilometara. Dodatni satelitski snimci koje je pregledao CNN nisu pokazali nikakvu drugu izgradnju duž navodne putanje “Vagnerove linije”.

Ovo nije prvi put da grupa Vagner koristi rovove za utvrđivanje svojih položaja. Godine 2021. plaćenici su izgradili više od 70 kilometara rovova širom libijske pustinje kako bi zaustavili kopnene napade na njihove položaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija