• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria.ru

25.10.2022

14:30 >> 14:31

UKRAJINA GUBI, RUSKI MALJ ĆE ZDROBITI REŽIM ZELENSKOG! Američki pukovnik predviđa pad Kijeva nakon zimske ofanzive Rusije!

AP/Photo

Vesti

UKRAJINA GUBI, RUSKI MALJ ĆE ZDROBITI REŽIM ZELENSKOG! Američki pukovnik predviđa pad Kijeva nakon zimske ofanzive Rusije!

Podeli vest

Pukovnik Mekgregor je izjavio da američka politika prema Ukrajini dokazuje da su Oružane snage Ukrajine u kritičnom stanju

Politika Vašingtona prema ukrajinskom sukobu postaje sve čudnija, navodi bivši savetnika ministra odbrane, pukovnik Daglas Mekgregor.

Primer toga je, po njegovom mišljenju, nedavna izjava bivšeg direktora CIA i bivšeg komandanta američkih i NATO snaga u Avganistanu Dejvida Petreusa da bi zapadne zemlje na čelu sa Sjedinjenim Državama mogle da intervenišu u dugotrajnom sukobu između Moskve i Kijeva .

„Važno je zapamtiti da Ukrajina nije Irak , ali se ruska vojska ne vozi u kamionima sa mitraljezima“, rekao je pukovnik.

Osim toga, smatra Mekgregor, Petreusova pretpostavka potvrđuje da su ukrajinske oružane snage u kritičnom stanju.

„Bez stranih boraca i poljskih vojnika koji se bore u ukrajinskim uniformama, Oružane snage Ukrajine neće moći da izdrže zimsku ofanzivu ruske vojske. Ruski malj koji bi trebalo da padne na režim Zelenskog će zdrobiti sve što je preostalo od ukrajinskih snaga. A jedini način da se produži život kijevskih vlasti je spremnost Vašingtona da se direktno umeša u sukob pre nego što bude prekasno“, naglasio je pukovnik.

Istovremeno je dodao da američke vlasti ne razmišljaju o troškovima i posledicama koje će uslediti nakon intervencije zemalja NATO-a u konfrontaciji.

"Intelektualni i profesionalni nivo višeg vojnog rukovodstva Sjedinjenih Država je na žalosno niskom nivou. Oni su spremni da se priklone svakoj glupoj ideji. Pitanja o broju ljudstva, logistike, municije, medicinske podrške i evakuacije koja će biti potrebni ako alijansa uđe u sukob gurnuti su u drugi plan“, navodi se u publikaciji.

Prema Mekgregoru, jedini siguran način za administraciju Džoa Bajdena u Ukrajini je da posreduje u miru, a ne da eskalira situaciju.

Vlasti Sjedinjenih Država su više puta naglašavale da američko vojno osoblje neće učestvovati u vojnim operacijama na teritoriji Ukrajine. Ambasadorka SAD u NATO-u Džulijan Smit takođe je rekla da alijansa ne bi trebalo da bude direktno uključena u sukob. Istovremeno, Petreus je sugerisao da bi u Ukrajinu mogao biti uključen multinacionalni kontingent, ali ne kao NATO snaga, već pod vođstvom Vašingtona.

Predsednik Vladimir Putin je više puta upozoravao na ozbiljne posledice ako se snage NATO-a sukobe sa ruskom vojskom. On je naglasio da bi takav razvoj događaja doveo do globalne katastrofe, ali je izrazio nadu da su zapadni lideri dovoljno pametni da ne preduzimaju takve korake.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija