• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

26.10.2022

22:37

DA LI JE REALNO?! PUTIN ANGAŽUJE 10.000 KOMANDOSA IZ AVGANISTANA, KOJE SU OBUČILI AMERI, ZA RAT U UKRAJINI?! Oni nemaju zemlju, posao, ZA NJIH JE OVO PONUDA KOJA SE...

Vesti

DA LI JE REALNO?! PUTIN ANGAŽUJE 10.000 KOMANDOSA IZ AVGANISTANA, KOJE SU OBUČILI AMERI, ZA RAT U UKRAJINI?! Oni nemaju zemlju, posao, ZA NJIH JE OVO PONUDA KOJA SE...

Podeli vest

Prema izvorima „Forin polisija", ruska vojska kontaktira pripadnike komandosa jedinice avganistanske vojske, koje su obučavali američki i britanski specijalci. Kako se navodi, oni su pozvani da se pridruže ruskoj strani u ratu u Ukrajini

Više avganistanskih vojnih i bezbednosnih izvora rekli su za „Forin polisi" da bi slanje komandosa u Rusiju moglo imati značajan uticaj na liniju fronta.

Podsećanja radi, kada su prošle godine zapadne snage napustile Avganistan, za sobom su ostavile oko 20-30.000 komandosa dobrovoljaca.

Samo mali broj je evakuisan kada su talibani preuzeli kontrolu nad Avganistanom, a neki su pobegli u susedne zemlje kako bi izbegli da ih talibani zarobe i pogube.

Mnogi od ovih komandosa su sada bez posla ili nade, a neki još čekaju da im se obezbedi smeštaj u Velikoj Britaniji ili SAD. Bezbednosni izvori u Avganistanu rekli su za „Forin polisi" da bi to moglo da ih učini lakim metama za ruske regrute.

"Oni nemaju zemlju, posao, budućnost. Nemaju šta da izgube", rekao je jedan izvor.

Neki izvori sugerišu da bi oko 10.000 bivših komandosa moglo da prihvati rusku ponudu, koja obično dolazi preko aplikacija kao što su VhatsApp i Signal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 1 godinu

Pametan potez. To su trebali vec davno da naprave.Ako moze da u Ukraini na strani fašista ratuje celi zapad.?? Sto onda nebi mogli Avganistan na strani Rusa. A taj ih zapad ostavio na cedilu.I sada imaju motiv.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija