• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

01.11.2022

10:43

"KAKO SU RUSI ZNALI..." Minut nakon eksplozije na Severnom toku Liz Tras je poslala ovaj sms Blinkenu... Internet magnat pokrenuo šokantnu teoriju zavere

printscreen

Vesti

"KAKO SU RUSI ZNALI..." Minut nakon eksplozije na Severnom toku Liz Tras je poslala ovaj sms Blinkenu... Internet magnat pokrenuo šokantnu teoriju zavere

Podeli vest

"Kako su Rusi znali da je Britanija digla u vazduh gasovod Severni tok sa Sjedinjenim Državama? Zato što je Liz Tras koristila svoj "ajfon" da pošalje poruku Blinkenu sa "Sve je gotovo" minut nakon što je gasovod eksplodirao"

Neverovatna teorija zavere! Osnivač sajtova za skladištenje podataka „Megaaploud“ i „Mega“ Kim Dotkom (Šmic) tvrdi da postoji mogućnost da je bivša britanska premijerka Liz Tras nakon napada na „Severne tokove“ poslala poruku američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu sa tekstom „Završeno je“.
 

„Kako su Rusi saznali da je Velika Britanija digla u vazduh gasovode 'Severni tok' zajedno sa SAD? Zato što je Liz Tras koristila svoj 'ajfon' da pošalje poruku Blinkenu u kojoj piše 'To je završeno' minutu nakon eksplozije na gasovodu i pre nego što je iko drugi znao za to?“, napisao je Dotkom na Tviteru.

Međutim, odmah je reagovala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je napisala na Telegramu da očekuje odgovor od Londona povodom objavljenih tvrdnji Dotkoma.
 

„Iskreno, ne zanima me ko je i kako dobio tu informaciju. Mene interesuje odgovor Londona na sledeće pitanje: 'Da li je premijerka Velike Britanije Liz Tras poslala poruku američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu odmah nakon eksplozije na gasovodu 'Severni tok' u kojoj piše 'Završeno je'?“, napisala je Zaharova.

Kako je dodala, milioni ljudi širom sveta očekuju zvaničan odgovor na to pitanje. Nemačko-finski preduzetnik Kim Dotkom (Šmic) je bivši vlasnik najvećeg servisa za skladištenje datoteka „Megaaplaud“, osnivač sličnog servisa „Mega“. Devedesetih godina je u Nemačkoj osuđen za krađu ličnih podataka i prodaju insajderskih informacija. U SAD ga optužuju za iznudu, pranje novca i masovno kršenje autorskih prava. Američke vlasti zahtevaju njegovo izručenje sa Novog Zelanda gde trenutno živi i vodi pravnu bitku protiv ekstradicije.

Napadi na gasovode „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ izvedeni su 26. septembra. Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da su predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije, koji se nalaze u gradu Očakovu u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine, učestvovali u planiranju, osiguravanju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

to smo mi znali i bez ove konbile da su britanci tu glavni ,to je bilo i za ocvcekivati kao oni jadni prevrat u senatu njihovom ali za oko javnosti dok rovare na drugom mestu .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija