• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria.ru

01.11.2022

12:18

"RAZARAMO!" Rusija objavila podatke, ukrajinska vojska više neće biti ista! Šojgu: Uništavamo vojni potencijal, Kijev iz očaja...

AP/Photo

Vesti

"RAZARAMO!" Rusija objavila podatke, ukrajinska vojska više neće biti ista! Šojgu: Uništavamo vojni potencijal, Kijev iz očaja...

Podeli vest

Ruske trupe napadaju kritičnu infrastrukturu Ukrajine, što omogućava smanjenje potencijala Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

U isto vreme, preduzimaju se iscrpne mere kako bi se sprečila smrt ukrajinskih državljana“, rekao je Šojgu na konferencijskom pozivu.

Ministar je naveo da „kijevski režim nastavlja da organizuje terorističke akcije za istrebljenje civilnog stanovništva i uništavanje društvenih objekata“.

„Oružane snage Ukrajine ne prestaju da granatiraju nuklearnu elektranu Zaporožje, tačke evakuacije i mesta distribucije humanitarne pomoći, namerno nanose ciljane udare po klasterima civilnog stanovništva“, rekao je ruski ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, u odbijanju neprijateljskih vazdušnih napada „presreteno je više od 200 raketa HIMARS u proteklih deset dana“.

Pored toga, Šojgu je rekao da su u protekle dve nedelje ruske trupe uništile:

  • više od 190 stranih plaćenika
  • dva višecevna bacača raketa HIMARS
  • 74 rezervoara
  • 235 ostalih oklopnih vozila
  • 268 vozila sa teškim mitraljezima

Priprema i učešće mobilisanih u specijalnoj vojnoj operaciji

Kako je Šojgu primetio, 87.000 Rusa pozvanih iz rezervnog sastava već je otišlo u borbena područja.
Istovremeno, u rad na pripremi mobilisanih bilo je uključeno oko tri hiljade instruktora, koji su tokom specijalne operacije sticali borbeno iskustvo.

"Na poligonima se završava borbena koordinacija formiranih jedinica. Glavni napori su usmereni na obuku na terenu, osposobljenost za korišćenje veza, navigaciju i izviđanje", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, u centrima za obuku obučavaju se posade borbenih vozila i tenkova, artiljeri, snajperisti, specijalisti za bespilotne letelice i elektronsko ratovanje.

Istovremeno, Šojgu je još jednom skrenuo pažnju komandantima vojnih okruga i Severne flote na potrebu da se formirane jedinice koriste zajedno sa jedinicama koje već učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

Šef Ministarstva odbrane je takođe podsetio da je 1. novembra u Rusiji počela jesenja vojna obaveza. On je naglasio da vojni obveznici neće biti upućivani u zonu borbenih dejstava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija