• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

03.11.2022

11:07 >> 11:21

ONI BLEFIRAJU, NE PLAŠIMO SE NUKLEARNOG RATA! Zelenski najavio apsolutnu pobedu, poručio Rusima da NAPUŠTAJU UKRAJINU!

AP/Photo

Vesti

ONI BLEFIRAJU, NE PLAŠIMO SE NUKLEARNOG RATA! Zelenski najavio apsolutnu pobedu, poručio Rusima da NAPUŠTAJU UKRAJINU!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine izjavio je da ruske ultimatume ne treba ozbiljno razmatrati

Pretnja od nuklearnog sukoba postoji, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski za Češku televiziju (CT) u sredu, dodajući, međutim, da to ne vidi kao verovatnu mogućnost.

„Mislim da toga ne treba da se plašimo“, rekao je novinaru Mihalu Kubalu na pitanje o mogućnosti nuklearnog rata. „Ne smemo ozbiljno shvatiti ruske ultimatume i pritiske. Kijev neće praviti nikakve kompromise sa Moskvom, dodao je Zelenski. „Samo ćemo se zadovoljiti pobedom“, rekao je on i dodao da „Rusi moraju da se povuku“ sa svih teritorija koje Kijev smatra delom Ukrajine, „uključujući i Krim“.

„Ako Rusi ne napuste Donbas i Krim, neće biti kraja rata“, rekao je ukrajinski predsednik i dodao da će „svaka strana“ samo skupljati svoje snage u pripremi za novi sukob umesto da se to okonča kroz „diplomatiju i pregovore“.

Zelenski je takođe rekao da je činjenica da Ukrajina nije stvorila „snažan bezbednosni“ i odbrambeni sistem za više od 30 godina svoje nezavisnosti predstavlja „najveću grešku Kijeva“.

Istovremeno je primetio da postoje nacije koje još uvek guraju Ukrajinu ka kompromisu sa Rusijom. On nije imenovao zemlje, ali je rekao da „za nas to nije nova situacija“ i da Kijev neće popustiti pod njihovim „pritiscima“.

Moskva je u više navrata poručila da je spremna za pregovore sa Kijevom o okončanju sukoba. U oktobru je, međutim, Zelenski potpisao dekret kojim se zvanično odbijaju mirovni pregovori sa ruskim predsednikom.

Krajem septembra Putin je obećao da će braniti rusku teritoriju i narod koristeći „sve snage i resurse koje imamo“. Zapadni stručnjaci i zvaničnici široko su tumačili ove komentare kao prikrivenu nuklearnu pretnju. Ruski predsednik je kasnije istakao da Moskva nikada nije pretila upotrebom nuklearnog oružja. Njegove reči, međutim, nisu ublažile strahove na Zapadu. Američki predsednik Džo Bajden, koji je ranije upozorio na „nuklearni Armagedon“, nastavio je da se pita zašto Rusija nastavlja „da priča“ o nuklearnom oružju ako ne planira da ga upotrebi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 1 godinu

Da li iko moze da urazumi ovog lunatika? Ko me je on od koristi osim Americkoj trenutnoj politici. Uzas. Da ne zivi u realnom svijetu bilo bi tragi komicno.

miro

pre 1 godinu

Kako se približavaju izbori na okupiranoj ind.teritoriji, tako Džo traži konkretne rezultate a kako ih nema može samo da laže i maže što on i čini.

Vjekoslav

pre 1 godinu

Nacista se opet našmrkao "drogice", pa lupeta "k'o Maksim po diviziji".

Perica

pre 1 godinu

Ova budala viče ura a narod složno ide na klanicu! Ja neznam na čemu je samo ovoliko samopouzdanje i misao da će da pobedi? Daj kaži narkomanima šta koristiš pa da i oni misle da će preživeti pakao narkomanije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17