• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2022

08:37

NEMAČKI POLITIČAR NA "LISTI TERORISTA"?! Nikad gori odnosi Berlina i Kijeva, poslanik se zalagao za kraj rata, Ukrajinci ga optužili za RUSKU PROPAGANDU!

Tanjug/AP

Vesti

NEMAČKI POLITIČAR NA "LISTI TERORISTA"?! Nikad gori odnosi Berlina i Kijeva, poslanik se zalagao za kraj rata, Ukrajinci ga optužili za RUSKU PROPAGANDU!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine odbacilo je tvrdnje Mićeniha, navodeći da ukrajinska vlada nema nikakvu listu terorista.

Nemačko-ukrajinski odnosi ponovo su poljuljani posle izjave šef frakcije vladajuće Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u nemačkom Bundestagu, Rolfa Mićeniha, da se nalazi na "listi terorista" ukrajinske vlade.

Mićenih je na sednici konventa rekao da je na toj listi zato što se zalaže za primirje, i da, ako je to kriterijum, na listu treba staviti i generalnog sekretara UN Antonia Gutereša.

On je rekao da se diskriminišu svi oni koji, kao i on, žele da se zalažu za diplomatiju u vezi obustavljanja rata Rusije protiv Ukrajine.

Mićenih je, u izjavi dnevniku "Zidojče cajtung", ponovio kritiku na račun ukrajinskih vlasti, ali sada ne navodeći da je na "listi terorista".

On je kazao da je iritiran što je na nekakvoj listi zbog navodne podrške teroru i patnje koju Rusija svojom agresijom izaziva ukrajinskom narodu samo zato što se zalaže za primirje.

Mićenih je istakao da ga to neće sprečavati da podržava i dalje Ukrajinu i istovremeno zalaže se za međunarodne diplomatske inicijative.

Portparol Ministarstva Oleh Nikolenko je na fejsbuku naglasio da Ukrajina ne vodi nikakav postupak protiv Mićeniha i da su sve tvrdnje Mićeniha neistinite.

Mićenih se našao na listi "Centra za borbu protiv dezinformacija nacionalnog bezbednosnog i odbranbenog saveta Ukrajine", koja je u julu objavljena preko interneta.

Na njoj je bilo više od 70 ličnosti, koje su optužene da podržavaju narativ ruske propagande, a kod Miceniha je navedeno da se zalaže za primirje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Pa upravo je Nemačka deo problema. Razlog svega ovoga i jeste prbližavanje nemačke tehnologije i ruskih prirodnih resursa, a to bi bio kraj anglo-saksonske dominacije svetom. Ukrajina i ukrajinski narod su samo kolateralna šteta, jer mora da se preseče direktna geografska povezanost Nemačka/Rusija, koliko god je Poljska predstavljala neku tampon-zonu pod kontrolom UK/US.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija