• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputniknews.rs

08.11.2022

11:13

ZELENSKI POSTAVIO ULTIMATUM ZA OKONČANJE RATA! Uslovi za dijalog sa Rusijom su jasni! Sve je na stolu, sada je Kremlj na potezu

AP/Photo

Vesti

ZELENSKI POSTAVIO ULTIMATUM ZA OKONČANJE RATA! Uslovi za dijalog sa Rusijom su jasni! Sve je na stolu, sada je Kremlj na potezu

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je nakon pisanja zapadnih medija o tome da Kijev podstiču na dijalog sa Rusijom izneo ukrajinske uslove za početak dijaloga.


Ranije je Zelenski potpisao ukaz o stupanju na snagu Odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je izjavio da Ukrajina neće pregovarati sa Rusijom, dok je Putin njen predsednik.

- Još jednom: ponovno uspostavljanje teritorijalnog integriteta, poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija, nadoknada celokupne ratne štete, kažnjavanje svakog ratnog zločinca i garancije da se to neće ponoviti. Ovo su apsolutno jasni uslovi - rekao je Zelenski u svom govoru na Telegram kanalu.

Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.

Italijanski list „Republika“ objavio je ranije da Sjedinjene Američke Države i NATO razgovaraju o uslovima pod kojima se može obnoviti dijalog Rusije i Ukrajine. Izdanje „Vašington Post“, pozivajući se na osobe, upoznate sa diskusijom, objavio je da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena privatno traži od ukrajinskih vlasti da pokažu da su otvoreni za pregovore sa Rusijom.

Kako je podvukao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Moskva je otvorena za pregovore sa Kijevom, ali trenutno nema mogućnosti za nastavak pregovora. Ukrajinska delegacija je napustila pregovore, a u Ukrajini je zakonom uvedena zabrana da se sprovode pregovori sa Rusijom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Istina

pre 1 godinu

Tragikomičar ovaj Zelenski! Malo bolji od njegovog mentora koji ne zna da li je pošao ili je došao!

Periša

pre 1 godinu

Dokaz više da je Zelenski pravi komedijaš: previše se zaigrao, naivno očekuje da diktira uslove, a samo je pitanje dana kada će biti potpuna kapitulacija i onda će pobeći glavom bez obzira.

regler

pre 1 godinu

ranoooo . . ranoo .. rano je za tugu za srecu kasno jeeeeeee

Čarapan

pre 1 godinu

Jasno je da Zelenski ne misli svojom glavom i da živi u glumačkom svetu.

Djordje

pre 1 godinu

Hahahaha ovaj pajac postavlja uslove?! Kakav clanak?!

Mito

pre 1 godinu

Zelenski, divno je što se trudiš, ali si g..p. Da imaš i malo mozga mogao si da izbegneš katastrofu Ukrajine. Hteo si i jare i pare, a to baš i nije moguće. Holanđani su pre dva meseca objavili da u njihovoj zemlji imaš u bankama oko 700 hiljada evra. Pitam se kolika je danas? Koliko nesretnih Ukrajinaca je platilo glavom ovu tvoju budalaštinu, ali ti si glumac i verovatno živiš u nekom svom svetu izvan realnosti. Pristani na bilo kakav mir, ne postavljaj uslove, jer kada Ukrajinci saznaju za tvoje marifetluke, obesićete te kao što su italijanski partizani obesili Musolinija (streljali njega i Klaru Petaći, pa ih za noge obesili kao prasiće)..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija