• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.11.2022

07:05

TRAMP JE OVO VIDEO PRE SVIH, A REPUBLIKANCI SU NOĆAS DOBILI SIGNAL - evo zašto bi demokrate mogle da ostanu BEZ SENATA!

Reuters

Vesti

TRAMP JE OVO VIDEO PRE SVIH, A REPUBLIKANCI SU NOĆAS DOBILI SIGNAL - evo zašto bi demokrate mogle da ostanu BEZ SENATA!

Podeli vest

Republikanska partija ostvaruje dobitak sa latinoameričkim glasačima na Floridi, ocenjuje CNN


Republikanci ubiru plodove prodora Donalda Trampa među latino glasače i to je trend koji bi mogao da preoblikuje političke pejzaže u nekoliko država.

Najjači rani signal da su republikanci nastavili da ostvaruju uspehe u ovoj grupi došao je u okrugu Majami-Dejd, gde živi velika kubanska populacija i gde je republikanac Ron Desantis ostvario ubedljivu pobedu.

Međutim, Latinoamerikanci nisu monolit, bilo je još važnih znakova na Floridi: Još jedno tradicionalno demokratsko uporište koje je Desantis osvojio bio je okrug Osceola, većinski latino okrug južno od Orlanda sa velikim brojem portorikanskog stanovništva.

Arizona i Nevada, obe konkurentske države sa značajnom latino populacijom, takođe su važne. Nevada je jedna od kompetetivnih država u kojoj Republikanska stranka ima mogućnost da preuzme senatorsko mesto od demokrata, što bi moglo da bude dovoljno da republikanci preuzmu većinu u Senatu.

Kao uzroci za jačanje podrške republikancima među latino-američkom populacijom navodi se nekoliko razloga. Najpre, Nevada je država sa snažnom radničkom klasom (usluge, turizam, građevina) koju u velikoj većini čine upravo Amerikanci latino-američkog porekla.

Ekonomija ove savezne države bila je snažno pogođena tokom pandemije Kovid-19, s obzirom da se demokratska vlast odlučila za striktne kovid mere koje su podrazumevale zatvaranje hotela i ostalih uslužnih delatnosti, što je u velikoj meri pogodilo gradove poput Las Vegasa, a najviše posledica ostavilo je na radničku klasu, koju većinom čine Amerikanci latino-američkog porekla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TRAMP POBESNEO: PROTEST, PROTEST, PROTEST!
Planeta

TRAMP POBESNEO: PROTEST, PROTEST, PROTEST!

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas svoje pristalice da protestuju zbog izveštaja o problemima sa glasanjem u nekoliko američkih država na izborima za Kongres

09.11.2022

00:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija