• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

09.11.2022

19:56

HITAN SASTANAK GLAVNOG ŠTABA! Zelenski sa komandantima o stanju na frontu, SITUACIJA SE PREOKREĆE U KORIST UKRAJINE!

AP PHOTO

Vesti

HITAN SASTANAK GLAVNOG ŠTABA! Zelenski sa komandantima o stanju na frontu, SITUACIJA SE PREOKREĆE U KORIST UKRAJINE!

Podeli vest

Kako je saopšteno u kabinetu predsednika, članovi štaba su saslušali izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine i komandanata trupa operativnih oblasti o situaciji na liniji fronta

Oni su koordinisali akcije odbrambenih snaga za odbijanje agresije Ruske Federacije i oslobađanje teritorija od osvajača.

Teme sastanka su bile:

*Informacije o jačanju i zaštiti državne granice Ukrajine;

*Sagledao je stanje snabdevenosti jedinica naoružanjem i municijom, kao i pripreme trupa za zimski period;

*Analiziran napredak obnove energetskih objekata pogođenih ruskim napadima;

*Analizirane mere protivvazdušne odbrane ukrajinske infrastrukture.

Takođe razmatrana su i pitanja vezana za zimski period i načina da se minimiziraju rizici izazvani ruskom agresijom, navodi se u poruci.

Sastanku su prisustvovali načelnik OPU Andrij Jermak, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov, ministar odbrane Aleksej Reznikov, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, načelnik obaveštajne službe Kiril Budanov, rukovodilac Spoljne obaveštajne službe Aleksandar Litvinjenko, komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski i komandanti trupa operativnih oblasti, načelnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva infrastrukture Denis Monastirski, Dmitrij Kuleba, Aleksandar Kubrakov.

Obnova energetskih objekata

Kako je pisao UNIAN, do početka novembra Rusija je ozbiljno oštetila oko 40 odsto ukupne energetske infrastrukture Ukrajine, posebno termoelektrane, termoelektrane i hidroelektrane.

S tim u vezi, u Ukrajini su uvedeni planirani prekidi struje. Od 9. novembra na snazi su rasporedi planiranih isključenja po satu širom zemlje.

Ukrenergo je 7. oktobra izvestio da je olakšanje sa napajanjem u Kijevskoj oblasti i u severnom regionu moguće za nedelju dana, ali u odsustvu novog neprijateljskog granatiranja energetskog sistema.

Sjedinjene Američke Države razgovaraju sa saveznicima i partnerima o mogućnosti da Ukrajini obezbede specijalnu opremu uoči nastavka ruskih udara na kritičnu infrastrukturu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikita Petrovic

pre 1 godinu

e baš ste se okoristili ,brojali smo dane a sukob ide u godine,vrlo svrsishodno a pre bi se reklo samoubilački ,zapad je dobio u ovom ratu i naravno hoće još,pohlepa je svesmrtni greh

Ljuba

pre 1 godinu

To samo ti vidis Zerinski i niko drugi. Upropastio si svoj narod sluzeci Amerikancima umesto njih ratujes.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija