• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2022

15:46

KLJUČA BRITANIJA, DIGLA SE KUKA I MOTIKA! Radnici otkazali poslušnost, imaju samo jedan ZAHTEV!

AP PHOTO

Vesti

KLJUČA BRITANIJA, DIGLA SE KUKA I MOTIKA! Radnici otkazali poslušnost, imaju samo jedan ZAHTEV!

Podeli vest

Stotine radnika u dobrotvornim organizacijama u Britaniji i mašinovođe angažovane kod 12 britanskih operatera najavili su danas štrajkove, što naglašava stepen nezadovoljstva među zaposlenima u različitim sektorima koji se bore s krizom troškova života.


Mašinovođe koje rade za 12 britanskih operatera stupiće u štrajk 26. novembra zbog aktuelnog spora oko plata, prema saopštenju Udruženja sindikata mašinovođa i vatrogasaca (ASLEF), prenosi Rojters.


Sindikat Junajt koji zastupa zaposlene u dobrotvornoj organizaciji Šelter (Sklonište) za smeštaj beskućnika saopštio je da će više od 500 radnika stupiti u dvonedeljni štrajk od 5. do 18 decembra, zahtevajući bolje plate.

- U najmanju ruku, oni koji rade za dobrotvornu organizaciju za smeštaj ne bi trebalo da se osećaju stambeno nesigurnim zbog nemogućnosti da plaćaju kiriju - rekao je jedan zaposleni Šeltera, koga citira sindikat Junajt u saopštenju.

Uprava Šeltera, koji pruža savete i praktičnu pomoć beskućnicima, saopštila je da poštuje pravo ljudi na štrajk čak i ako to nije ishod koji kompanija želi

- Nažalost, kriza troškova života utiče i na naše kolege i na operativne troškove - rekao je direktor za finansije i strategiju ove organizacije, Tim Gateridž.

Dodao je da će, i pored toga što će neke od usluga i prodavnica u sistemu Šeltera biti pogođene štrajkom, kompanija uložiti sve „napore da tokom ovog intenzivnog perioda godine nastavi da pruža usluge onima kojima je pomoć najpotrebnija“.

Rastuća inflacija izazvala je industrijske nemire širom Britanije, pri čemu su medicinske sestre najnovija grupa koja je odlučila da obustavi rad.

- Sada sam u prekoračenju po tekućem računu svakog meseca, idem okolo i gasim svetla, isključio sam bojler...Najbolje priznanje za sav moj trud koje mi poslodavac može dati je pristojna plata -  rekao je jedan od zaposlenih u Šelteru, navodi u sindikat Junajt u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija