• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2022

13:22

SRBI SU ODAVNO PROŠLI OVU "OBUKU"! Evo kako se Nemci spremaju za najgori scenario tokom zime!

unsplash.com

Vesti

SRBI SU ODAVNO PROŠLI OVU "OBUKU"! Evo kako se Nemci spremaju za najgori scenario tokom zime!

Podeli vest

Sve veći broj Nemaca počeo je da pohađa kurseve kako bi naučio kako da postupa u slučaju većih restrikcija struje

 

"Ako prestane snabdevanje strujom, onda više ništa ne radi. I moramo da razumemo šta ovo zaista znači“, rekla je Birgit Eberlin, instruktorka koja radi za dobrotvornu Radničku Samarićansku federaciju (ASB).

U ektremnim situacijama jednostavna rutina kao što su kuvanje hrane, kupanje, briga o kućnim ljubimcima ili još banalnije - zvonjenje na vrata komšije postaju izazov. Zbog toga su dobrotvorne organizacije u Nemačkoj počele da nude besplatne kurseve na ovu temu, u ime BBK, Savezne kancelarije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama.

Birgit Eberlin svojim polaznicima objašnjava osnove, uključujući da moraju da imaju spremne sveće, šibice i lampe, zatim gasi svetla i ostatak čas se odvija uz sveće.

"Pre tri generacije ljudi su znali šta znači život bez struje. Sada shvatamo da jedva možemo da funkcionišemo bez struje“, kaže Albreht Brome, bivši vatrogasac u Berlinu koji je pozvan iz penzije da pomogne u postavljanju infrastrukture za pandemiju, a sada i dolazak ukrajinskih izbeglica.

Savezna agencija za mreže u Nemačkoj upozorila je da postoji mogućnost "racionalizacije prirodnog gasa" u zimskom periodu, nakon što je Rusija smanjila isporuke energenata Nemačkoj, kao rezultat invazije Ukrajine, piše Rojters.

Nemačka se, ipak, nada da će izbeći eventualne nestanke struje. Rezervoari gasa su skoro puni, a i vreme je neuobičajeno toplo za ovo doba godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Giga

pre 1 godinu

Nije tacno,zivim u Nemackoj i sve je jeftinije nego u Srbiji,svega ima da se kupi tako da ne pisite svasta da vam se smeje narod.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija