• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

14.11.2022

13:25

ODLUČUJE SE SUDBINA UKRAJINE! Tajni pregovori Rusa i Amerikanaca u Ankari, HERSON JE ŽRTVOVAN, SVE JE BILO DOGOVORENO?!

Reuters

Vesti

ODLUČUJE SE SUDBINA UKRAJINE! Tajni pregovori Rusa i Amerikanaca u Ankari, HERSON JE ŽRTVOVAN, SVE JE BILO DOGOVORENO?!

Podeli vest

Ruski list Komersant tvrdi, pozivajući se na neimenovani izvor, da se danas u Ankari održavaju pregovori ruske i američke delegacije

List dodaje da je njegov izvor odbio da pruži detalje razgovora, ali navodi da je u ruskoj delegaciji direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ne može ni da potvrdi ni da demantuje informacije o razgovorima u Ankari, piše Komersant.

Poslednji put ruska i američka delegacija sastale su se u Ženevi 10. januara radi razgovora o bezbednosnim garancijama.

Brazilski geopolitički novinar Pepe Eskobar prošle nedelje je šokirao planetu izjaviom da su Rusija i Amerika dogovorile početak pregovora, a da je uslov za to bio povlačenje ruskih trupa iz Hersona i prekid vatre.

"Postoji dil između Rusije i Amerike. Ne znamo detalje, ali uključuje Herson. Tajna se krije u najavi Marije Zaharove da je Rusija "spremna za pregovore". Rusi će organizovati vojno povlačenje sa leve obale, a to ne bi bilo moguće bez vojnih opregovora. Ovi pregovori traju već nedeljama, a "kurir" je saudijska Arabija", tvrdi Eskobar i navodi da je zato Patrušev u utorak mogao da ode u Iran i pobrine se o važnom strateškom partnerskom poslovanju sa Teheranom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Znači kapitulacija...e jbg. A mi se nadali da će Rusi doći do Dunava i Jadrana.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija