• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti.org

16.11.2022

16:44

DUDA PRIZNAO NA ŠTETU KIJEVA - RAKETA JE UKRAJINSKA! IPAK... BERLIN NUDI LOVCE, PATROLIRAĆE NEBOM POLJSKE?! Poslati ih već sutra i okriviti Rusiju!

Tanjug/AP

Vesti

DUDA PRIZNAO NA ŠTETU KIJEVA - RAKETA JE UKRAJINSKA! IPAK... BERLIN NUDI LOVCE, PATROLIRAĆE NEBOM POLJSKE?! Poslati ih već sutra i okriviti Rusiju!

Podeli vest

Poljski predsednik Andžej Duda priznao je da je na jug njegove zemlja „najverovatnije pala ukrajinska raketa“

Nije mu bilo lako da ovo izgovori jer je zvanična Varšava ceo dan pre toga tvrdila da je Rusija raketirala teritoriju Poljske. Da se radilo o dve rakete. Uprkos Dudinom koraku unazad, u Berlinu se i dalje drže pozicije: nije važno čija je, ili – čije su rakete pale u Poljskoj, kriva je Rusija.

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da je Moskva kriva i za „raketni incident“ jer je napala Ukrajinu.

Britanski premijer Riši Sunak je dao sličnu izjavu

Prema njegovim rečima, „ništa slično se ne bi dogodilo da nije bilo invazije Rusije na Ukrajinu“.

Ministarstvo odbrane Nemačke saopštilo je da je Bundesver (nemačke oružane snage) spreman da pošalje lovce da patroliraju vazdušni prostor Poljske. Ako se Varšava saglasi – već sutradan.

Sa poletanjem aviona iz nemačkih vazdušnih baza

Ministarstvo inostranih poslova RF zatražilo je da se Poljska za lažne optužbe izvini Rusiji.

Američka telekompanija CNN objavila je da je jedan avion NATO „ispratio pad rakete na jugoistoku Poljske“. Bez navođenja da li se radilo o jednoj ili dve, naravno i bez pretpostavki – da li su ukrajinske.

U Moskvi je objavljeno da su na poljsko Lublinsko vojvodstvo, uz granicu sa Ukrajinom, pali ostaci ukrajinske rakete S-300 kakvu Oružane snage RF više ne koriste.

Nemačka i druge zemlje NATO-a još uvek ne razmatraju mogućnost uvođenja zone zabrane letova iznad Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija