• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.11.2022

17:02

UKRAJINCI LIKVIDIRALI 10 ZAROBLJENIH RUSA?! Isplivao jeziv snimak, pucali im direktno u glavu?! Kremlj: Ovo je ratni zločin divljačkog režima Zelenskog (VIDEO)

Printscreen

Vesti

UKRAJINCI LIKVIDIRALI 10 ZAROBLJENIH RUSA?! Isplivao jeziv snimak, pucali im direktno u glavu?! Kremlj: Ovo je ratni zločin divljačkog režima Zelenskog (VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije izdalo je oštro saopštenje nakon pojavljivanja video snimka nakojem se navodno vidi kako ukrajinski vojnici ubijaju više od deset zarobljenih ruskih vojnika

Ruska novinska agencija RIA Novosti javila je da su pripadnici ukrajinskih oružanih snaga namerno ubili desetak ruskih vojnika direktnim hicima u glavu. Oni smatraju da ovo nije „tragičan izuzetak“ već da je kijevski režim opasno narušio prava ratnih zarobljenika.

Novi dokazi o masovnom masakru nenaoružanih ruskih ratnih zarobljenika potvrđuju divljačku stranu kijevskog režima na čelu sa Zelenskim i onih koji ga štite - napisali su.

Inače, internetom kruže jedan snimak i jedna fotografija naizgled snimljena iz vazduha. Na snimku se vidi desetak živih ruskih vojnika kako leže na zemlji dok naoružani Ukrajinci stoje pored njih.

Međutim, fotografija iz vazduha, tvrde Rusi, dokazuje da su zarobljenici ubijeni. Kao ključni dokaz da se radi o istoj lokaciji navode crveni automobil deteta koji stoji u dvorištu.

Ukrajinske vojne i civilne vlasti tek treba da komentarišu ove navode.

 

Ministarstvo odbrane Rusije u novom saopštenju navodi da će učiniti sve da se Vladimiru Zelenskom sudi za ratne zločine.

Svirepo ubistvo ruskih vojnika nije ni prvi ni jedini ratni zločin. Ovo je uobičajena praksa u Oružanim snagama Ukrajine koju aktivno podržava kijevski režim, a zapadni pokrovitelji potpuno ignorišu. Ali Zelenskom i njegovim pristalicama će se suditi pred sudom istorije, naroda Rusije i Ukrajine. Sudićemo im za sve, za svakog izmučenog i ubijenog zatvorenika!

Ranije ove nedelje, organizacija UN za ljudska prava OHCHR u Ukrajini optužila je obe strane za kršenje prava ratnih zarobljenika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 1 godinu

Nije samo njihov nego celog sveta koji pomaže i stoji iza ovog rata!

Valja

pre 1 godinu

"Isplivalo" je i to da ukrajinski vojnici koji likvidiraju ruske zarobljenike su iz jedinice u kojoj se nalaze vojnici regrutovani iz Buche, svako od njih je izgubio nekoga bliskog od strane rusa u Buchi pa se sada svete....mada to ne opravdava to sto prave ipak treba ih razumeti...

Kirta

pre 1 godinu

Kako su se predali 10 vojnika njima petorici?! Zato su ih ubili.

Baća

pre 1 godinu

Lik je psiho. Vidi mu se po faci. Kad ga sklone, možda će ovaj rat da stane. A on da se vrati glumatanju. To mu dobro ide.

laki

pre 1 godinu

Pogledajte oci Zelenskog na svim fotografijama i snimcima. To je pogled ludaka poput Hitlera. Eto koga Evropa podrzava. E da ostale zemlje Evrope nisu kolonije Francuske, Nemacke USD i Engleske, odavno bi Zelenski bio u ludari. .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija