• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

20.11.2022

15:04

BRITANCI KONAČNO PRIZNALI! Povlačenje iz Hersona PERFEKTNO ORGANIZOVANO, Surovikin je DOVEO RUSE U RED - SAD MNOGO BOLJE RATUJU!

Printscreen You Tube/AP

Vesti

BRITANCI KONAČNO PRIZNALI! Povlačenje iz Hersona PERFEKTNO ORGANIZOVANO, Surovikin je DOVEO RUSE U RED - SAD MNOGO BOLJE RATUJU!

Podeli vest

Ministarstvo obrane Velike Britanije objavilo je novi izveštaj o stanju u Ukrajini

Britanski obaveštajci u njemu navode da je nedavno rusko povlačenje iz Hersona obavljeno prilično dobro u poređenju s ranijim većim povlačenjima u ratu. 

"Tokom povlačenja gubici vozila su najverovatnije bili u desetinama umesto u stotima. Rusi su takođe uspeli da unište dosta opreme koja je ostala iza njih kako ne bi pala u ruke Ukrajine", pišu Britanci. 

"Ovaj relativni uspeh verovatno se može zahvaliti efikasnijoj i usmjerenoj komandnoj liniji pod generalom Sergejem Surovkinom", dodaje se. 

No britanski obaveštajci ipak navode i neke probleme.

Napominju kako probleme unutar ruskih snaga i dalje stvara loši srednji i niži oficirski kadar, kao i kultura zataškavanja. 

"Na primjer, poslednjih meseci dve čete u Istočnom vojnom okrugu pobegle su nakon što je njihov komandant ubijen. Drugi oficiri su verovatno lagali da zataškaju incident", zaključuju britanski obaveštajci. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograđanin1958

pre 1 godinu

A sada vam odgovara šta pišu Englezi? Jel? Žgadijo vučićeva putinovska!! Informer je zaista dno septičke jame. Sad vam NATO blagodatno priča i milo vam šta čujete? Smradovi jedni Dragana Vučićevića, A ŠTA AKO ENGLEZI LAŽU? PROTURAJU OVAKVE TEKSTOVE DA NAVUKU TAKVE KAO ŠTO STE VI?!!

Dragi

pre 1 godinu

Britanci su konačno priznali????? Nisu Britanci strana u sukobu, pa da daju ocenu o uspehu ili neuspehu protivničke vojske. Bitno je šta kažu u Moskvi. A u Moskvi kažu da je povlačenje iz Hersona sramota za Rusiju i traže da se odgovorni kazne. Kao posledica povlačenja iz Hersona u vrhu generalštaba desilo se jedno ubistvo i jedno samoubistvo. I još nešto: zabole ku*ac Ruse šta kažu Britanci.

Vns

pre 1 godinu

U naslovu stoji ....perfektno...a u tekstu prilično dobro organizovano povlačenje...po značenju ni blizu isto..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija