• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

21.11.2022

15:14

ERDOGAN BESAN NA PUTINA! Rusi nisu ispunili obećanje, NAPAD smo izveli zbog njih - OPERACIJA PROTIV TERORISTA SE NASTAVLJA!

Reuters

Vesti

ERDOGAN BESAN NA PUTINA! Rusi nisu ispunili obećanje, NAPAD smo izveli zbog njih - OPERACIJA PROTIV TERORISTA SE NASTAVLJA!

Podeli vest

Turska je izvela vazdušnu operaciju u Siriji i Iraku zbog ruskog "odbijanja" da ispuni obećanja o povlačenju kurdskih formacija sa granice republike, rekao je Redžep Tajip Erdogan turskim novinarima prilikom povratka iz Katara

- Uprkos našim ponovljenim upozorenjima Rusiji, koja je odgovorna za čišćenje terorista iz severnog Iraka i Sirije u skladu sa našim sporazumom iz Sočija iz 2019. godine, Moskva nije ispunila i odbija da ispuni svoju obavezu - rekao je on.

- Jasno smo rekli da nećemo ćutati protiv terorizma i da ćemo preduzeti nešto ako oni to ne urade. Dakle, mi smo udarili i eliminisali 12 terorističkih ćelija u Kobaniju. Turska neće biti odvraćena, ova antiteroristička operacija i iz vazduha i sa zemlje će se nastaviti – citira Erdoganove reči list Daili Sabah u ponedeljak.

Ankara je 9. oktobra 2019. najavila pokretanje operacije "Izvor mira" u severnoj Siriji kako bi se tamo stvorila tampon zona, koja bi trebalo da postane zaštitni pojas za tursku granicu.

Predsednici Rusije i Turske su 22. oktobra iste godine na sastanku u Sočiju usvojili memorandum o zajedničkim akcijama za rešavanje situacije na severoistoku Arapske Republike.

U skladu sa ovim dokumentom, ruska vojna policija i sirijski graničari su od 23. oktobra u podne uvedeni u oblasti koje se graniče sa zonom bezbednosti od 30 kilometara koju stvara Turska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

A ti li ono saljes Ukraini Barjaktare da ubijaju Ruse i ne priznajes Krim i Donbas ? a trazis od Rusa da ratuju protiv Kurda za tvoje interese. Mono si bre pametan turcine.

milan lala

pre 1 godinu

Budi sretan turcine da Rusi ne otvore fabriku Korneta -protiv tenkovskih raketa najboljih na svetu u Irackom Kurdistanu onako kao ti fabriku Barjaktara u Ukraini . To ze zove turcine vracanje "milo za drago ". Umislio si da si mnogo pametan .

milan lala

pre 1 godinu

Ej turcine Ruse nazivas agresorima u Ukraini a ti u Iraku i Siriji si "oslobodioc" a ne agresor. . Ne pomaze glumatanje podrzavas nezavisnost KiM i pretis Srbiji a nedas autonomiju Kurdima u Turskoj .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija