• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/webtribune

23.11.2022

21:44 >> 22:24

RUSI NEMAJU REŠENJE ZA OVO! Američki "SAVREMENI RAT" ruši planove Moskve, kada Ukrajinci primete neprijatelja - RAKETA STIŽE ZA 3 MINUTA!

AP/Photo

Vesti

RUSI NEMAJU REŠENJE ZA OVO! Američki "SAVREMENI RAT" ruši planove Moskve, kada Ukrajinci primete neprijatelja - RAKETA STIŽE ZA 3 MINUTA!

Podeli vest

O savremenom artiljerijskom ratu u Ukrajini govorio je vojni ekspert Vladislav Šurigin

„Uspeh na bojnom polju određuje upravo artiljerija. Dovoljno je reći da su u ratovima, uopšteno govoreći, gubici od artiljerijske vatre oko 93 odsto. Shodno tome, u ovom slučaju za nas je bilo veoma neprijatno otkriće, da je ukrajinska artiljerija za ovih osam godina prošla dobru školu, kojoj su ih učili Amerikanci.

Odnosno, svih ovih osam godina Amerikanci su aktivno obnavljali ukrajinsku vojsku, i u nju uvodili svoje najsavremenije algoritme. Pre svega, digitalizovali su ga”, izjavio je Šurigin.

Takođe je govorio o tome, kako je delovala artiljerija u Oružanim snagama RF.

„Sedite u rovu, vidite metu, javite gore gde se nalazi ovaj cilj, u štabu se ta meta mapira, nakon toga odluče kako da ga pogode, daju te koordinate sistemima „Grad“ ili bateriji haubice, a onda oni, pošto su dobili materijal, izvode svu matematiku i otvaraju vatru.

Takav algoritam je trajao od 15 do 40, pa čak i 50 minuta u najboljem slučaju. Ako meta nije stajala mirno, onda je jednostavno otišla za to vreme, „, ističe nisku efikasnost takvog artiljerijskog rada, vojni stručnjak.

Što se tiče ukrajinske strane, prema Šuriginu, svaki vojnik koji je primetio metu, jednostavno ju je stavio na mapu programa pametnog telefona ili tableta, i koordinate mete su momentalno padale u ruke strelaca.

„Glavno znanje ukrajinske artiljerije bilo je da svaki komandant voda, svaki narednik, može da izazove artiljerijsku vatru, na cilj koji mu je potreban“, otkriva stručnjak.

On je istakao, da je danas ovaj način interakcije Oružanih snaga Ukrajine, smanjio vreme reagovanja ukrajinske artiljerije na 3-5 minuta.

Ruske snage mogle su da kompenzuju ove prednosti neprijateljske artiljerije, samo zahvaljujući ogromnoj vatrenoj moći i broju cevi na frontu. Prema Šuriginovim rečima, Rusija sada digitalizuje svoju artiljeriju, gde veliku ulogu igraju izviđački dronovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

jel moguce da vi objavljujete ovakve bljuvotine i lazi djte vise uozbiljite se da trusi ne znaju sta ce da rade ,sttrasnoo

Oficir VS

pre 1 godinu

Idiot napisao, još gluplji preneo. Pa ovo je takva vojna budalaština da samo neko ko nema ni gram mozga može da objavi. A koliko je poznavanje vojne problematike pokazuju sitnice kao što je termin komandant voda, a naši preci se prevrću u grobu od ovakvim glupaka koji imaju tastaturu pred sobom i daju sebi pravo da o nečemu raspravljaju. A ovo Vladislav Šurigin čovek koga sluša Putin je vrh idiotizma

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija