• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2022

22:20

POTPUNO NESVESTAN SITUACIJE! Dok je većina Ukrajine u MRAKU zbog ruskih RAKETNIH UDARA, Zelenski najavljuje OFANZIVU?!

Tanjug/AP

Vesti

POTPUNO NESVESTAN SITUACIJE! Dok je većina Ukrajine u MRAKU zbog ruskih RAKETNIH UDARA, Zelenski najavljuje OFANZIVU?!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da nova strategija uništavanja ukrajinske infrastrukture koju Rusija sprovodi neće oslabiti njihovu odlučnost u oslobađanju teritorija

U intervjuu za Fajnenšel Tajms, Zelenski se suprtostavio strahovanju zapadnih zemalja od eskalacije sukoba i insistirao na tome da neće biti trajnog rešenja rata ukoliko se Rusija ne povuče sa svih teritorija koje je okupirala, preneo je Gardijan.

"Moramo vratiti sve teritorije, jer verujem da je bojno polje put kada nema diplomatije. Ako ne možete da vratite svoju zemlju u potpunosti rat je jednostavno zamrznut", kazao je ukrajinski lider.

Rusija je juče lansirala 70 projektila na infrastrukturne ciljeve širom Ukrajine, ostavljajući oko 80 odsto zemlje bez struje i vode.

Komentarišući napade, Zelenski je rekao da je to bio incident koji se nije desio unazad "možda 80, 90 godina, da postoji zemlja na evropskom kontinentu u kojoj nije bilo struje".

Zelenski je ponovo apelovao na zapadne partnere Ukrajine da obezbede više opreme za protivvazdušnu odbranu kako bi se zaštitila kritičcna infrastruktura, kao i zalihe dizela za generatore za hitne slučajeve i dodatni gas kako bi se nadoknadile nestašice struje.

Takođe je ocenio da napadi usmereni na civilnu infrastrukturu pokazuju da Moskva nema nameru da pregovara o prekidu rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija