• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

28.11.2022

10:30

PUKLA TIKVA! Besni rat KLIČKA I ZELENSKOG, raketni napadi izazvali HAOS U UKRAJINI, gradonačelnik Kijeva poručio - PREDSEDNIKOV TIM LAŽE NAROD!

AP/Reuters

Vesti

PUKLA TIKVA! Besni rat KLIČKA I ZELENSKOG, raketni napadi izazvali HAOS U UKRAJINI, gradonačelnik Kijeva poručio - PREDSEDNIKOV TIM LAŽE NAROD!

Podeli vest

U noćnom obraćanju u petak Zelenski je rekao da gradonačelnik Kijeva nije učinio dovoljno da olakša situaciju stanovništvu

Gradonačelnik Kijeva, bivši profesionalni bokser Vitalij Kličko, rekao je da nema smisla raspravljati se, čime je odgovorio na kritike Zelenskog da nije učinjeno dovoljno kako bi se olakšalo stanovništvu suočenom s nestašicama struje i grejanja

Uspostavljeno je 430 "grejnih centara" koji pomažu stanovništvu da se nosi s posledicama ruskih napada na elektrane, rekao je gradonačelnik. Planira se otvaranje još stotine takvih centara u slučaju ekstremnih uslova, objavio je.

Predsednik Volodimir Zelenski je prošle nedelje rekao da stiže "veoma puno pritužbi iz Kijeva" na mere. "Ne želim da se uvlačim u političke bitke, posebno ne u sadašnjoj situaciji", objavio je Kličko na Telegramu i dodao: "To je besmisleno. Moram raditi u gradu."

Kličko kaže da savetnici Zelenskog manipulišu

Kličko je ocenio da su se predsednikovi savetnici upustili u "manipulaciju",  a "to nije lepo ni za Ukrajince ni za strane partnere". "Danas, kada moramo biti jedinstveni i raditi zajedno, vodi se neka vrsta političke igre", rekao je.

Zelenski je prošle nedelje pokrenuo otvaranje "centara nepobedivosti" širom Ukrajine, skloništa u kojima će se stanovnici moći ugrejati, imati na raspolaganju vodu, internet, mobilne veze i besplatne lekove, 24 sata dnevno.

Rusija je masovnim napadima uništavala ukrajinska energetska postrojenja nakon niza poraza na bojnom polju i povlačenja iz južnog grada Hersona, jedinog većeg grada kojeg je osvojila od početka invazije. 

U noćnom obraćanju u petak Zelenski je rekao da gradonačelnik Kijeva nije učinio dovoljno da olakša situaciju stanovništvu. Zelenski je uverljivo pobedio na izborima 2019., pet godina nakon što je Kličko preuzeo dužnost gradonačelnika Kijeva. Pre rata, dvojica lidera sukobljavala su se zbog načina na koji se organizuje život u prijestolnici. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Nemogu da se dogovore ko će više da ukrade.

Milutin

pre 1 godinu

Kapitulacija je jedino pametno rešenje i spas za ukrainski narod.zelenko i kličko ležaće u zatvor doživotno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija