• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/alo.rs

28.11.2022

13:17

(VIDEO) PAO EVROPSKI "SUPER NARKO-KARTEL"! U velikoj akciji uhapšeno 49 kriminalaca, ZAPLENJENO VIŠE OD 30 TONA DROGE!

Youtube/Printscreen

Vesti

(VIDEO) PAO EVROPSKI "SUPER NARKO-KARTEL"! U velikoj akciji uhapšeno 49 kriminalaca, ZAPLENJENO VIŠE OD 30 TONA DROGE!

Podeli vest

U šest različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale "super kartel" trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u Evropi, saopštio je danas Evropol

Kako se navodi, tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih, a poslednja serija racija širom Evrope i Ujedinjenih Arapskih Emirata održana je između 8. i 19. novembra.

Navodi se da su policijske snage uključene u "Operaciju pustinjsko svetlo" ciljale i "komandno-kontrolni centar i logističku infrastrukturu trgovine drogom u Evropi".

Više od 30 tona droge zaplenjeno je tokom istraga koja se vodi u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE uz podršku Evropola.

Evropol je naveo da je američka uprava za borbu protiv narkotika takođe imala ulogu u rušenju organizacije, koja je takođe bila umešana i u pranje novca.

"Obim uvoza kokaina u Evropu pod kontrolom i komandom osumnjičenih je bio ogroman", naveo je Evropol i dodao da su osumnjičeni koristili šifrovane komunikacije za organizovanje isporuka droge.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
šta li zapadne službe znaju sv

pre 1 godinu

Pičkousti AV Kapone će završiti kao Manuel Norijega kad mu istekne rok trajanja...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija