• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

02.12.2022

20:50 >> 18:55

IMA POGINULIH! PUTIN SPREMAN! "Krvava pisma" - Zelenski UDARIO!

Tanjug/AP

Vesti

IMA POGINULIH! PUTIN SPREMAN! "Krvava pisma" - Zelenski UDARIO!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 282. dan

 

Ima poginulih

Ukrajinske snage ispalile su na Donjeck 10 projektila "Grad". U udarima je poginula jedna žena.

Ukrajinski militant obučen u Britaniji

 

 

EU isporučila Ukrajini opremu za sajber laboratoriju

EU je finansirala i isporučila opremu za sajber laboratoriju, bezbednosni softver i hardver ukrajinskim oružanim snagama, kao deo podrške Ukrajini u okviru Evropskog mirovnog fonda, saopštila je danas služba EU za spoljne poslove. Uz ovu podršku, kako se navodi, Ukrajina može da gradi i dalje razvija kapacitete sajber odbrane svojih oružanih snaga za otkrivanje upada u informacione sisteme, suočavanje sa sajber napadima i jačanje ukupnih kapaciteta u oblasti sajber bezbednosti. Ova sajber laboratorija će biti mesto obuke za testiranje i jačanje praktičnih veština vojnih profesionalaca za sajber odbranu sa realističnim virtuelnim scenarijima i simulacijama u realnom vremenu koje pomažu da se brže i efikasnije identifikuju, prate i zaštite od budućih sajber napada. Pre godinu dana, 15. decembra 2021 godine, EU je usvojila odluku o pomoći u okviru Evropskog mirovnog fonda za podršku ukrajinskim oružanim snagama u vrednosti od 31 milion evra, uključujući i sajber odbranu. Evropski fond za mir je vanbudžetski instrument koji ima za cilj jačanje sposobnosti Unije da spreči sukobe, izgradi mir i ojača međunarodnu bezbednost u okviru Zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

Putin spreman da razgovara sa Bajdenom

 

U Odesi gori transformator

 

 

"Do proleća se nadam"

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu se nada da će se do proleća razjasniti situacija oko pregovaračkog procesa za rešavanje ukrajinske krize.

"Smatram da ćemo do proleća imati jasnu predstavu o pregovaračkom stolu. Nećemo odustati, nastavićemo naše napore", rekao je Čavušoglu na konferenciji "Sredozemnomorski dijalozi" u Rimu.

"Krvava" pisma stigla na adresu ukrajinskih ambasada

 

Putin objasnio zašto Ukrajina neće pregovore - nakrcali su ih oružjem, obučavaju im vojnike, šalju novac - i da hoće, Kijev ne sme...

 

Zelenski udara na Kijevsko-pečersku lavru!

 

Ukrajinska vojska izgubila još 50 vojnika i artiljeriju „Gvozdika“

Ukrajinska vojska je proteklog dana izgubila 50 vojnika, jednu samohodnu artiljerijju „Gvozdika“, tri haubice, četiri tenka, sedam oklopnih transportera i 10 jedinica oklopnih vozila, saopštila je narodna milicija Donjecke Narodne Republike. Kako je precizirano, reč je o tenkovima T-64BV i T-72B3, kao i o haubicama D-30.

Eliminisana grupa ukrajinskih vojnika u Zaporožju

Ruske snage izvele su napad na ukrajinske jedinice u blizini grada Zaporožje, saopštio je predstavnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov. Kako je rekao, preciznim raketnim pogotkom uništena je administrativna zgrada u južnom delu grada gde su se nalazili pripadnici ukrajinske vojske.

 

SAD spremaju osvetu Vagner grupi!

 

Sirene na jugoistoku Ukrajine tokom noći

Na jugoistoku Ukjrajine tokom noći upalile su se sirene za vazdušnu opasnost, a reč je o Harkosvskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i u delu Zaporoške oblasti koju kontrolišu ukrajinske snage.
Za sada nema informacija šta je pogođeno, ali ukrajinski mediji javljaju da trenutno uzbuna za vazdušnu opasnost nije aktivna.
Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana sirene su se upalile u Harkovskoj, Krivogradskoj, Dnjepropetrovskoj i Nikolajevskoj oblasti.

Objavljen snimak napada na Vodjano

RIA Novosti objavile su snimke napada na položaje ukrajinskih trupa u selu Vodjane u pravcu Avdejevke u DNR.

 

 

 

 

Ofanziva ruskih snaga na Vodjano

Ruska vojska izvodi napad na ukrajinske snage u mestu Vodjano na Avdejevskom pravcu u Donjeckoj Narodnoj Republici, javlja agencija RIA Novosti. U napadu učestvuju jedinice „Štorm“ i prva Slavjanska brigada narodne milicije Donjecke narodne Republike, uz podršku artiljerije i dronova.
Prethodno je šef DNR Denis Pušilin rekao da ruske snage sužavaju krug oko Avdejevke.

Eksplozije u centru Donjecka, pogođen kafić, stambena zgrada i prodavnica

U centru Donjecka tokom noći odjeknule su eksplozije nakon što je ukrajinska vojska granatirala ovaj grad, a pogođen je jedan kafić, jedna prodavnica i stambena zgrada.
Prema navodima vlasti, ukrajinska vojska je u napadu koristila sistem „Grad“, a ispaljene su dve rakete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Grgolj

pre 1 godinu

Vagnerovce kada uhvate rastavljaju na delove. Oni nisu regularna vojska i sa njima može da rade Ukrajinci šta hoće. Njih ne štiti Ženevska konvencija. Lično mislim da tu žgadiju Vagnerovce, a i one Kadirovce, treba posle zarobljavanja obraditi da sve odaju a posle gaziti tenkovima na licu mesta.

Juhu

pre 1 godinu

Kak9 to Ameri da idu na same sebe? Naime, Vagner čine Rusi i njihovi prijatelji, mnogi Amerikanci, ali i iz drugi krajeva sveta. Isto, kao u Ukrajini. Jedino što Vagner grupa ne drži zatvorene oči pred ubijanjem nenaoružanih i nevinih.

Rale

pre 1 godinu

Tenkovi i artiljerija su isti oni zarobljeni kod Kupjanska pre par meseci.....nego da mi neko objasni sta se desilo posle eksluzivne vesti da su se ukrajinci povukli iz Bahmuta, nikako da vidimo ruske jedinice u gradu a i niko vise ne pise o tome samo sa ukrajinske strane dolaze skike kako oni odbacuju nazad ruse jos 10 km od Bahmuta....pa sta se desilo , jesu li se to rusi povukli iz osvojenog Bahmuta ili je to samo necija velika laza....

Pera

pre 1 godinu

Pojam"strani plaćenici" je prevara u koju su maskirani zapadni specijalci koi su po direktnom komandom vladara iz senke koi su pozicionirani iznad zvaničnika država a koje predvode jevrei ! Al kaide je jevrejska tvorevina a zelenski vođa fašista je jevrein !

Vasa

pre 1 godinu

Opet cudni potezi ruskog komandovanja, ruska vojska je napustila mesta Mirneu, Tokmaku, Inzenernu, Polohi, Jasnu i Kinski Rozdoriju u regiji Zaporozja. Da li se to rusi opet povlace i iz Zaporozja ili sta je??? Ova sada prazna mesta cekaju da ih ukrajinci ponovo zauzmu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija