• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.12.2022

17:26

PUTIN SAT VREMENA "ŠAMARAO" ŠOLCA! Destruktivni ste, ne pumpajte Kijev oružjem - Kancelar ponavljao: Prestanite...

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vesti

PUTIN SAT VREMENA "ŠAMARAO" ŠOLCA! Destruktivni ste, ne pumpajte Kijev oružjem - Kancelar ponavljao: Prestanite...

Podeli vest

Kancelar je osudio ruske vazdušne napade na civilnu infrastrukturu u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu u telefonskom razgovoru koji je trajao sat vremena u petak da je nemački i zapadni pristup ratu u Ukrajini „destruktivan“ i pozvao Berlin da ga preispita, saopštio je Kremlj, a Šolc je pozvao Putina da radije nađe diplomatsko rešenje za Ukrajinu.

Rusija i zapadne vlade su na dijametralno suprotnim pozicijama po pitanju Ukrajine, iako su i Moskva i Vašington u protekla 24 sata objavili da su u principu otvoreni za pregovore.

Foto: AP/Tanjug

Olaf Šolc

- Skrenuli smo pažnju na destruktivan stav zapadnih zemalja, uključujući Nemačku, koje upumpavaju oružje u kijevski režim i obučavaju ukrajinsku vojsku - saopštio je Kremlj posle telefonskog razgovora dvojice lidera.

- Sve ovo, kao i sveobuhvatna politička i finansijska podrška Ukrajini, dovodi do toga da Kijev u potpunosti odbacuje ideju o bilo kakvim pregovorima - dodao je on.

Šolcov portparol je rekao da je nemački kancelar pozvao Putina da pronađe diplomatsko rešenje za ukrajinski sukob što je pre moguće, „uključujući i povlačenje ruske vojske“.

- Kancelar je osudio ruske vazdušne napade na civilnu infrastrukturu u Ukrajini i naglasila rešenost Nemačke da pomogne Ukrajini da obezbedi svoje odbrambene sposobnosti od ruske agresije - dodao je portparol.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Kijev kaže da su mirovni pregovori mogući samo ako Rusija prestane da napada ukrajinsku teritoriju i povuče svoju vojsku sa ukrajinskog tla.

Nakon što je Putin najavio aneksiju ukrajinske teritorije u septembru, predsednik Volodimir Zelenski je rekao da pregovori neće biti mogući sve dok Putin ostane na vlasti, iako Ukrajina nije ponovila te uslove poslednjih nedelja.

Putin je „pozvao Nemce da preispitaju svoj pristup u kontekstu događaja u Ukrajini“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Dodaje se da je Putin branio ruske raketne udare na ciljeve u Ukrajini kao iznuđen odgovor na ukrajinske napade na rusku infrastrukturu, uključujući ključni most između Rusije i Krima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija