• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

05.12.2022

17:15

(VIDEO) RUSI RUŠE HIMARSE KAO IGRAČKE, IMAJU SOFTVER ZA TO! PENTAGON U STRAHU, ŠTA AKO MOSKVA HAKUJE I PATRIOTE, Kijevu ih neće dati!

Vesti

(VIDEO) RUSI RUŠE HIMARSE KAO IGRAČKE, IMAJU SOFTVER ZA TO! PENTAGON U STRAHU, ŠTA AKO MOSKVA HAKUJE I PATRIOTE, Kijevu ih neće dati!

Podeli vest

Ruski sistemi PVO dobili su novi softver koji olakšava obaranje projektila sa američkih mlaznih sistema HIMARS. Da li zbog straha da bi se nešto slično moglo dogoditi i kad je reč o PVO sistemu Patriot, ali malo je verovatno da će američke vlasti odobriti prenos ovog oružja kijevskom režimu

Komandant jedne od jedinica baziranih u pravcu Zaporožja rekao je za RIA Novosti o novom programu sistema PVO u Oružanim snagama Rusije. Sada sa lakoćom obaraju čak i američke rakete HIMARS.

- Poslali su nam novi program, a HIMARS su sada kao redovne mete. Slobodno vidimo, posmatramo i uništavamo bez problema - rekao je komandant.

Prema izveštajima iz vojske, jedinica je već oborila desetine projektila HIMARS.

Da li i zbog ovog, ali malo je verovatno da će američke vlasti odobriti prenos kompleksa Patriot kijevskom režimu, pošto bi takve mere mogle da se pretvore u ozbiljne nevolje za Vašington.

Poznati ruski vojni stručnjak, direktor Muzeja PVO Jurij Knutov u intervju za novinsko izdanje Ukraina.ru dodaje i da postoje i drugo važni razlozi zašto Kijev neće dobiti Patriote! 

On je detaljno objasnio kako bi moguće isporuke sistema PVO „Patriot" Kijevu uticale na Sjedinjene Države.

Knutov podseća da SAD i druge zemlje Severnoatlantske alijanse razgovaraju o pitanjima u vezi sa mogućnošću prebacivanja sistema PVO Patriot u Kijev. Vašington se protivi ovoj ideji, shvatajući posledice takve inicijative.

Prema rečima vojnog eksperta, lako je predvideti kako će se za SAD ispostaviti moguće isporuke PVO sistema Patriot Kijevu. Takva odluka će predstavljati ozbiljan problem za Vašington, jer Oružane snage Rusije neće samo moći da se uspešno suprotstave ovim sistemima, već će dobiti i detaljne informacije o njihovim tehnologijama.

- Vašington se plaši da Patriot neće raditi u Ukrajini i da bi informacije o ovom oružju mogle da procure do nas. I možemo stvoriti sisteme elektronskog ratovanja koji će ometati ove sisteme. Ovo će biti ozbiljan udarac za bezbednost SAD - objasnio je ekspert.

Knutov je izrazio uverenje da će SAD odbiti da Kijevu isporuče PVO sisteme Patriot, strahujući da će Oružane snage Rusije moći da prouče sve moguće mehanizme i koristiti u daljem ratovanju. Osim toga, Vašington nije uveren u efikasnost ovog oružja, što može dovesti do ozbiljnih spoljnopolitičkih presedana nameđunarodnoj političkoj sceni.

The Washington Post: Ovog ruskog
oružja se plaše svi ukrajinski vojnici!

Glavni strah svih ukrajinskih vojnih vojnika, su ruske izviđačke bespilotne letelice „Orlan", objavio je američki list „The Washington Post".
Publikacija piše, da ruska vojska efikasno koristi bespilotnu letelicu „Orlan" za korekciju artiljerijske vatre, koja istovremeno, mete Oružanih snaga Ukrajine pogađa „nemilosrdno i precizno".
Svaki ukrajinski vojnik imao je zastrašujući susret sa ruskim „Orlanom-10", vodećim ruskim izviđačkim dronom, koji takođe ima mogućnosti elektronskog ratovanja.
Ranije je saopšteno, da se Kina aktivno priprema za ratove budućnosti, u kojima će bespilotne letelice igrati vodeću ulogu. Sudeći po popularnosti kineskih dronova, i njihovoj masovnoj kupovini, Peking je već dobio ovaj rat.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maksa

pre 1 godinu

HIMARS moze da se obori samo ako se ometa GPS signal sa satelita koji ga upravlja prema cilju, tako da ova izjava pocinje polako da se granici sa SF-om, posto su signali kodirani, uostalom zasto onda lete u vazduh skladista goriva i municije u Zaporozju 50-60km od linije fronta, ako tako lako "ometaju" himarse, onda pogodaka ne bi bilo, opet je neko pustio "laznjaka" o toboznjem "uspehu" ruske vojske ...kao i ona o "povlacanju ukrajinske vojske iz Bahmuta" od pre 4 dana...

Ivan

pre 1 godinu

Haha... Koja ste vi šaka kada u toj Smrdiji. Šupak Europe. Iskompleksirani opančari koji žive u kamenom dobu.

Normalac

pre 1 godinu

Sve je kao što navodite Deformerovski putlerovci. Pozdrav iz Hersona.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija