• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.12.2022

22:25

STRAVIČNE SCENE U UKRAJINSKIM BOLNICAMA! Rusija najavljuje žestok odgovor na širenje NATO pakta!

Tanjug/AP

Vesti

STRAVIČNE SCENE U UKRAJINSKIM BOLNICAMA! Rusija najavljuje žestok odgovor na širenje NATO pakta!

Podeli vest

Dobrodošli u bolog UŽIVO gde iz minuta u minut prenosimo dešavanja o oružanom sukobu između Rusije i Ukrajine. U toku je 286. dan rata, ispod se nalazi vremenska linija koja se redovno ažurira

BIVŠI CIA OFICIR RASKRINKAO ZELENSKOG! ON IMA SAMO JEDAN CILJ - UVLAČENJE AMERIKE U SUKOB!


 

Vašington ne isporučuje Ukrajini oružje za napad na rusku teritoriju, izjavio je u utorak portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.
 

"Nismo predali Ukrajini oružje za upotrebu na ruskoj teritoriji. Jasno smo stavili do znanja da je reč o isporuci oružja u odbrambene svrhe. Kao što je predsednik ranije rekao, ne dozvoljavamo Ukrajini da izvodi udare van njene teritorije", rekao je Prajs na brifingu.

On je dodao da Vašington ne gura Kijev na takve udare.
 

VOJNA POMOĆ ZA KIJEV IDE TAJVANU! REPUBLIKANCI NAJAVILI TOTALNI ZAOKRET U POLITICI SAD-a!

 


Rusija: Dalje širenje NATO-a dobiće recipročan odgovor Rusije

Dalje širenje NATO-a će dobiti adekvatan odgovor Moskve, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Za svaku akciju sledi protivakcija. U skladu sa tim, na dramatično pogoršanje bezbednosne situacije poslednjih godina nije moglo dalje da se bleda bez konkretnih mera sa naše strane. Dalje širenje NATO-a će dobiti odgovarajući recipročan odgovor Rusije“, rekao je on.

Pitanje je, kako je istakao Rjabkov, da li je to potrebno zemljama koje žele da uđu u NATO i dodao, da će Rusija, kao i do sada, na osnovu toga donositi određene zaključke.
 

STRAVIČNE SCENE U UKRAJINSKIM BOLNICAMA, HIRURZIMA NAREĐENO - OBUSTAVLJAJTE OPERACIJE!

 

Moskva zatražila sednicu SB UN o isporuci oružja Kijevu

Moskva je zatražila sednicu SB UN o isporukama oružja Kijevu, saopštilo je stalno predstavništvo Rusije pri svetskoj organizaciji.

 

ORBAN NAPRAVIO HAOS U EU, POSLAO NIKAD LEPŠI POKLON PUTINU!
 

Snimak uništavanja ukrajinskog tenka u pravcu Svatova od strane boraca jedne od divizija Zapadnog vojnog okruga
 

 

 

KIJEV ĆE PAMTITI KRVAVI NOVEMBAR! Objavljeni stravični gubici ukrajinskih snaga!

 

Poljska isporučila Ukrajini sovjetske PVO sisteme „Neva“

Poljska je isporučila Ukrajini protivvazdušne raketne sisteme S-125 Neva sovjetske proizvodnje, izjavio je ministar-član Saveta ministara Republike Mihal Dvorčik.

Dvorčik je u utorak na svom Tviter nalogu objavio fotografiju S-125 okruženog ukrajinskom vojskom, uz tekst: „Ne znam da li je ova fotografija već snimljena ili ne, ali uvek prija oko - Poljski S-125 Neva je u službi Oružanih snaga Ukrajine .

Kompleks S-125 je usvojio SSSR 1961. godine. Nekoliko stotina je izvezeno. Prema otvorenim izvorima, poljska vojska raspolaže sa 17 takvih kompleksa.

Ranije su poljske vlasti izvestile o isporuci Ukrajine tenkova, samohodnih haubica, MANPADS-a, dronova, municije, rezervnih delova za avione i druge vojne opreme. Prema podacima vlasti u zemlji, Poljska je potrošila oko 1% svog BDP-a na isporuke oružja Ukrajini.

 

RAKETNI NAPADI ZADALI SNAŽAN UDARAC KIJEVU! Rusi uništili ključne železnice, vojna pomoć ne može da stigne na front!

 

Budanov: Ruske zalihe projektila su na isteku

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov ocenio je danas da Rusija ima dovoljno visokopreciznih projektila za još svega nekoliko velikih vazdušnih napada na Ukrajinu, pre nego što joj ponestane zaliha. Budanov smatra da se ruski napadi bliže kraju, prenosi Rojters.

 

RIA: Rusija izvršila masovan napad na ukrajinski sistem vojne komande

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Rusija izvršila masovan napad visoke preciznosti na ukrajinski sistem vojne komande u ponedeljak, objavila je danas agencija RIA. Ukrajina je u ponedeljak saopštila da su najmanje četiri osobe poginule u ruskim raketnim napadima, ali da je većinu od oko 70 ruskih projektila oborila ukrajinska vojska, preneo je Rojters. (Kraj) vn/

 

Donjeck pod vatrom, vidi se crni dim

 

 

Rusija postavila raketne sisteme "Bastion" na ostrvu u blizini Japana

Ruski mobilni anti-brodski raketni sistemi "Bastion", postavljeni su na severnom Kurilskom ostrvu Paramušir, delu lanca ostrva koji se proteže između Japana i ruskog poluostrva Kamčatka, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusija.

Zelenski u Donbasu

 

 

ŠOJGU UPRAVO OBJAVIO JEZIVE BROJKE! Teški gubici ukrajinskih snaga, jedan podatak posebno govori o srazmerama uništenja

 

Savet bezbednosti UN održaće danas sastanak o humanitarnoj situaciji u Ukrajini

 

 

U Kijevu će penzioner biti stavljen na poternicu zbog antiukrajinskih postova na društvenim mrežama

On je osumnjičen da je pozivao na podršku odlukama i postupcima države agresora, saopštilo je gradsko tužilaštvo Kijeva.

Prema materijalima istrage, nakon ruske invazije na Ukrajinu, 67-godišnji muškarac je podržao akcije agresora objavljivanjem antiukrajinskih postova na svojoj stranici na društvenim mrežama.

 

 

Prilikom pretresa kod njega su pronađene knjižice sa zabranjenim simbolima, georgijevske trake i ruske rublje.

Još jedan snimak požara u skladištu nafte u Kursku

 

 

Zelenski čestitao Oružanim snagama Ukrajine praznik

​Zelenski je čestitao Oružanim snagama Ukrajine praznik. Predsednik je objavio video sa snimkom borbenog rada Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Prvo Ukrajina, pa tek onda Rusija

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je da se prvo razgovara o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, a tek onda za Rusiju.

Borelj je na forumu pariskog instituta „Žak Delor“ izjavio da sukob u Rusiji treba da se rešava u skladu sa svim normama međunarodnog prava predstavljanjem bezbednosnih garancija pre svega Kijevu.

Osim toga, on smatra da što Ukrajina više bude razorena, to će imati više šanse da uđe u Evropsku uniju.

Mencer: Mađarska neće obučavati ukrajinske vojnike

 Mađarska neće obučavati ukrajinske vojnike, jer smatra da će to samo eskalirati sukob u susednoj zemlji, izjavio je državni sekretar u mađarskom Ministarstvu spoljnih poslova Tamaš Mencer.

- Neke zemlje u Evropi obučavaju ukrajinske vojnike, ali mi nećemo u tome učestvovati. Mi želimo da krenemo putem mira, a ne rata - napisao je Mencer sinoć na svom profilu na Fejsbuku, preneo je TAŠ.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je prošle nedelje da je od početka novembra više od hiljadu ukrajinskih vojnika prošlo obuku u okviru Misije vojne pomoći EU.

Misija predviđa obuku 15.000 ukrajinskih vojnika tokom dve godine, i to na teritoriji Poljske, Nemačke i drugih zemalja, navodi TAŠ.

Mađarska je ranije odbila da isporuči vojnu opremu i oružje ukrajinskoj vojsci, kao i da obezbedi njihov tranzit preko svoje teritorije.

Snimak napada u Kursku

 

 

U celoj Ukrajini vanredna isključenja struje

Nakon jučerašnjeg masovnog napada ruskih snaga na infrastrukturne objekte u Ukrajini, u celoj zemlji na snazi su vanredna isključenja električne energije, saopštila je ukrajinska nacionalna kompanija Ukrenergo. 

Navedeno je da zbog posledica napada pojedine elektrane izvesno vreme neće moći da rade punim kapacitetom i da će to, uz niske temperature narednih dana, dovesti do povećanja deficita električne energije u sistemu, prenosi Ukrinform. 

Nadležne službe rade na ponovnom uspostavljanju snabdevanja, a strujom će, pre svega, biti snabdeveni bolnice, vodovod i toplane.

Čule su se eksplozije u gradu Zaporožju koji kontroliše Kijev 

Eksplozije su se čule u utorak uveče u gradu Zaporožju, koji je pod kontrolom Ukrajine, prenelo je ukrajinsko izdanje Zerkalo nedeli .

U okruzima Zaporoške oblasti koje kontroliše Kijev, uključujući i grad Zaporožje, proglašena je vazdušna uzbuna.

Kasnije je predsednik pokreta Stojimo uz Rusiju Vladimir Rogov rekao da su stanovnici grada čuli najmanje šest eksplozija.

- Prema preliminarnim informacijama, mete napada naše vojske bila su skladišta i položaji boraca Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalaze u najbližim predgrađima Zaporožja, kao i infrastrukturni objekti koje je koristio režim (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenski da vodi rat - napisao je on na svom Telegram kanalu .

Informaciju o noćnom štrajku potvrdio je i načelnik regionalne vojne uprave Aleksandar Staruh, kojeg su postavile ukrajinske vlasti. On je na Telegram kanalu napisao da su u predgrađu Zaporožja oštećeni objekti kritične infrastrukture.

Napad dronom na aerodrom u Kursku, zapalio se rezervoar sa naftom

Na aerodrom u Kursku izvršen je napad dronom, usled čega se zapalio rezervoar sa naftom, objavio je jutros načelnik Kurske oblasti u Rusiji Roman Starovojt.

On je na Telegramu napisao da nije bilo žrtava i da je u toku lokalizacija požara. Sve specijalne službe su na mestu incidenta, napisao je Starovojt, prenosi RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je Ukrajina pokušala da izvede napad na vojne aerodrome u Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti u Rusiji, uz pomoć bespilotnih letelica sovjetske proizvodnje.

Kako je navedeno, ruska avijacija je uz pomoć PVO oborila ukrajinske dronove koji su leteli na maloj visini. U napadu su poginula tri pripadnika vojno-tehničkog osoblja, a četvoro je povređeno. Rusija je nakon toga pokrenula masovni udar na vojno-komandni sistem Ukrajine i saopštila da je sprečeno prebacivanje ukrajinskih trupa i naoružanja u zonu borbenih dejstava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bora

pre 1 godinu

Ako su ukrajinci pogodili bazu Engels-2 u Saratovskoj oblasti, 480km od granice sa Ukrajinom i Djagiljevo u Razjanskoj oblasti, 450km od granice znaci da im je i Moskva u dometu a to nije za potcenjivanje, narocito sto su to bas jedine 2 baze za opravku i odrzavanje strategiskih bombardera na zapadnoj strani Rusije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija