• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

06.12.2022

22:21

BIVŠI CIA OFICIR RASKRINKAO ZELENSKOG! Cilj mu je da UVUČE AMERIKU U RAT, napad DRONOVIMA je mogao izazvati NUKLEARNI ARMAGEDON!

Reuters/AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

BIVŠI CIA OFICIR RASKRINKAO ZELENSKOG! Cilj mu je da UVUČE AMERIKU U RAT, napad DRONOVIMA je mogao izazvati NUKLEARNI ARMAGEDON!

Podeli vest

Napadi dronovima na ruske aerodrome odgovaraju dobro poznatom obrascu ponašanja Kijeva, tvrdi Filip Giraldi

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski traži načine da direktno uključi SAD i NATO u sukob, rekao je bivši oficir CIA Filip Giraldi, ukazujući na napad dronom u ponedeljak na dva aerodroma u Rusiji kao primer takve taktike.

„Ovo je, po mom mišljenju, bio jasan pokušaj Zelenskog da eskalira rat“, rekao je Giraldi sudiji Endruu Napolitanu u epizodi podkasta „Suđenje slobode“ u ponedeljak uveče

„On je to pokušao da uradi i sa projektilom koji je u Poljskoj ubio dvoje ljudi. On je čak rekao da NATO sada mora da interveniše. To je bio pokušaj da se iscenira eskalacija od strane Rusa koja bi se eventualno mogla protumačiti kao opasnost za Poljsku”, izjavio je Giraldi 

Projektil koji je prošlog meseca pogodio selo Przevodov brzo je identifikovan kao ukrajinski, ali je Zelenski nastavio da insistira nekoliko dana da je on zapravo ruski, sve dok Varšava i Vašington nisu objavili dokaze.

Napolitano je istakao da SAD trenutno imaju oko 40.000 vojnika u Poljskoj. Njihovo prisustvo stvara „veliki potencijal za nesreće i nesporazume“, smatra Giraldi, napominjući da bi Rusija odmah znala ako bi prešli granicu.

U ponedeljak ujutru, dve bespilotne letelice pale su na aerodrom Djagilevo u Rjazanjskoj oblasti i na aerodrom Engels u Saratovskoj oblasti, više od 500 kilometara od najbliže teritorije pod kontrolom Ukrajine.

Tri ruska vojnika su poginula, a nekoliko je povređeno, međutim, taj napad nije poremetio strateški napad avijacije na ukrajinsku logistiku kasnije tokom dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Giraldi smatra da je čitava svrha napada bila "politička".

„To je eskalacija procesa kako bi se Rusija izazvala da uradi nešto zaista glupo i provokativno, a to što bi izazvalo reakciju NATO-a i SAD koju je Zelenski želi da vidi. Uveren sam da je to karta na koju on igra.”

"Veliko pitanje je, da li su američka vojska i Bela kuća unapred znale za napad, i ako jesu, da li su ga odobrile? SAD insistiraju da nisu sukobljena strana u ukrajinskom ratu, ali predsednik Džo Bajden je rekao da će podržati Kijev oružjem i novcem „koliko god bude potrebno“ da bi bi Rusija doživela poraz na bojnom polju," izjavio je Giraldi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograđanin1958

pre 1 godinu

Uživam u vašem mučenju da nađete smisleni izlaz iz blata koje ste sami proizveli. Mislim na vas Putinovce, Zlikovačku pomiju koja urliče i laje po svetu. Hvatate se za slamke tipa "bivši agent CIA" i slično. Hohohoo al će da vam bude bolan i užasan kraj. I to će da traje, dugo ćete da se mučite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija