• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

11.12.2022

09:51

ERDOGAN RUŠI SANKCIJE ZAPADA! Opšta panika u EU, turski predsednik otkazao poslušnost - ANKARA ZADAJE ODLUČAN UDARAC EVROPI!

AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

ERDOGAN RUŠI SANKCIJE ZAPADA! Opšta panika u EU, turski predsednik otkazao poslušnost - ANKARA ZADAJE ODLUČAN UDARAC EVROPI!

Podeli vest

Evropska unija je zabrinuta što Turska održava bliske veze s Rusijom uprkos ratu u Ukrajini i strogim sankcijama Zapada protiv Moskve, piše nemačka agencija DPA

Sve dublje veze između Turske i Rusije su "razlog za veliku zabrinutost", rekao je šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj u pismu Evropskom parlamentu, objavila je nemačka medijska grupa Funke.

Drugi razlog za zabrinutost predstavlja nastavak turske politike da se "ne pridružuje restriktivnim merama protiv Rusije", koje je uvela EU, stoji u pismu. Borelj je istakao da EU i Turska čine carinsku uniju, koja dozvoljava slobodni protok roba, koje mogu biti korištene i u civilne i u vojne svrhe.

"Važno je da Turska Rusiji ne ponudi bilo kakav način da zaobiđe sankcije", upozorio je Borelj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan namerava da razgovara s ruskim i ukrajinskim kolegama u nedelju kako bi raspravio "jačanje" sporazuma Ujedinjenih nacija o crnomorskom koridoru za žito.

Do telefonskih poziva sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim dolazi usred dugotrajnih problema vezanih za julski sporazum, u kome su posredovali UN i Turska.

Sporazum, nedavno produžen do sredine marta, dozvoljava izvoz ukrajinskog žita kroz crnomorski koridor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 1 godinu

Kakav naslov?! A u tekstu nista od toga?! Hahahaha po obicaju!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija