• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tagesschau.de

13.12.2022

09:08

"SARADNJA SA RUSIJOM JE MOGUĆA" Šolc: Treba se pripremiti za ovo vreme

Reuters

Vesti

"SARADNJA SA RUSIJOM JE MOGUĆA" Šolc: Treba se pripremiti za ovo vreme

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc veruje da je saradnja sa Rusijom ponovo moguća nakon završetka rata u Ukrajini

 

Šolc je ovo izjavio na skupu povodom 70. godišnjice Komiteta za istočnoevropske ekonomske odnose, dodajući da će Rusija ostati najveća zemlja na evropskom kontinentu i nakon rata i da je važno pripremiti se za ovo vreme.

"Jedno je jasno: odnosi koje smo imali trenutno se smanjuju", rekao je Šolc za Zeit, prenosi Tagesšau.

"Rusiji koja završava rat i građanima Rusije koji teže drugoj budućnosti za sebe, takođe je potrebna prilika da ponovo započnu ekonomsku saradnju u nekom drugom vremenu", rekao je Šolc i pojasnio:

"Samo to nije sada. Sada pooštravamo sankcije. Ruski predsednik Vladimir Putin svojim ratom nije uništio samo infrastrukturu, gradove i sela u Ukrajini, već i mnoge živote. Putin uništava i budućnost Rusije. I to je ono što on mora da opravda svojoj zemlji i svom narodu, na čiju budućnost na ovaj način utiče", rekao je nemački kancelar.

On je dodao da je Putin, da bi ostvario ciljeve svoje imperijalističke politike, "gađao muškarce i žene, starce i decu" i da je reč o najtežoj povredi međunarodnog prava.

"Zato Rusija ne sme da dobije ovaj rat. A Rusija i neće dobiti rat", poručio je Šolc.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Neverovatno lupetanje diletantskog kancelara . Cuj saradnja je moguica u prespektivi kad Rusija izgubi rata u Ukraini. Koliko covek mora biti naivan ili budala pa poverovati u mogucnost da Rusija vojna super sila izgubi rat protiv korupirane i razrusene Ukraine. Rusija ce pobediti i Kiev ce morati kapitulirati . Rusiju niko nemoze pobediti to je i budali jasno a li nije jasno kancelaru. Kancelar ce svojom diletantskom politikom unistiti Nemacku industriju a samim tim i EU . Rusija vise nikad nece EU / Nemacku smatrati za partenera i prijatelja nego za neprijatelja kome ce prodavati svoje energente po trzisnoj ceni ili nikako a to znaci desetostruko skuplje nego sto su prodavli Nemackoj pre uvodjnja sankcija Rusiji u vreme dok su verovali u iskrenu peijateljsku politiku Nemacke prema Rusiji . Da bi se spasilo sto se spasiti moze Sholc treba odmah neopozivo da podnese ostavku jer je nesposoban da bude kancelar Nemacke. .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija