• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Newsweek/N.Ć

13.12.2022

13:28

NIŠTA OD ZIMSKE PAUZE! Kijev po cenu STRAVIČNIH GUBITAKA želi da sruši taktiku SUROVIKINA - RUSI NEĆE IMATI MIRA!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

NIŠTA OD ZIMSKE PAUZE! Kijev po cenu STRAVIČNIH GUBITAKA želi da sruši taktiku SUROVIKINA - RUSI NEĆE IMATI MIRA!

Podeli vest

Malo je verovatno da će Rusija moći da iskoristi pauzu u borbama tokom hladnih zimskih meseci, rekao je ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov

Dok Ukrajina nastavlja sa ofanzivnim akcijama na frontu, vojske obe zaraćene strane suočene su sa brutalnom zimskom borbom, pri čemu se trupe suočavaju sa ledenim temperaturama i teškim vremenom koje preti da drastično pogorša uslove za vojnike.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je ranije ovog meseca da Rusija pokušava da „zamrzne“ sukob kako bi se „pregrupisala i kasnije pokrenula veću ofanzivu“, kada se stvore uslovi za to.

Ruski analitičari su uvereni da će operativna pauza koju Moskva planira da napravi tokom zime ići na ruku ruskoj vojsci. Rusija će dobiti dovoljno vremena da ojača trupe, stvori neophodne sisteme naoružanja, kao i da razvije dalji koncept za vođenje ofanzive na položaje Oružanih snaga Ukrajine, rekli su analitičari za RIA Novosti.

Oni tvrde da general Surovikin namerava što bolje da iskoristi moguće „zamrzavanje“ ukrajinskog sukoba, kako bi što bolje pripremio ruske snage za prolećnu ofanzivu.

Međutim, ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov izjavio je na konferenciji za novinare u nedelju da Ukrajina planira da nastavi ofanzivne akcije tokom cele zime, kada se zaledi vlažno tlo izazvano obilnim kišama.

„Ukrajinske oružane snage ne razmišljaju o zaustavljanju. Kada tlo postane čvršće, uveren sam da ćemo nastaviti kontranapade, kampanju za oslobađanje naših teritorija“, rekao je Reznikov.

Prošle nedelje, Reznikov je izjavio da „ni sneg, ni mraz, ni blato neće sprečiti ukrajinsku vojsku da oslobodi okupirane teritorije“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija