• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.12.2022

12:18

RAKETA STIGLA DO AMERIČKE AMBASADE! Haos na ulicama Moskve, POLICIJA izašla na lice mesta, NA PROJEKTILU ISPISANA JEZIVA PORUKA!

Printscreen/Telegram

Vesti

RAKETA STIGLA DO AMERIČKE AMBASADE! Haos na ulicama Moskve, POLICIJA izašla na lice mesta, NA PROJEKTILU ISPISANA JEZIVA PORUKA!

Podeli vest

Ruska policija je ispred ambasade SAD u Moskvi zaustavila automobil sa modelom projektila RS-28 „Sarmat“ pričvršćenom na krovu vozila

U incidentu koji se dogodio u Moskvi u utorak, 13. decembra, službenici saobraćajne policije zaustavili su automobil koji je vozio Ravil Garifulin, aktivista Nacionalnog oslobodilačkog pokreta (NOD), organizacije koji koristi slogan „mi smo za nuklearno odvraćanje“.

Na krovu svog automobila, Garifulin je pričvrstio model rakete Sarmat, ukrašen slovom Z i sloganom „Za Vašington“. On je izjavio da je u Moskvu došao iz Kazanja i tvrdi da mu je namera bila da „utiče na javno mnjenje“.

Akcija je privukla pažnju velikog broja medija. U intervjuu za gazeta.ru, Garifulin je izjavio da mu policija nije izrekla nikakvu kaznu.

„To se dogodilo ispred ambasade SAD.  Zaustavili su nas da nas obaveste gde smemo, a gde ne smemo da vozimo“, kaže Garifulin.

 

 

Policajci su Garifulina, obavestili da postoje strateški važne ulice kojima se ne bi trebalo putovati sa tako „opasnim teretom“.

„Zbog toga su me obavestili da je nemoguće voziti vozilo tamo gde se kreću službeni automobili ambasade“, izjavio je aktivista.

On je dodao da će se „sarmatmobilom“ „voziti u krug oko ambasade, i slikati se sa znatiželjnim prolaznicima“. 

 

 

RS-28 „Sarmat“ je najnoviji ruski strateški raketni sistem baziran na silosu sa teškom interkontinentalnom balističkom raketom. Sposoban je da nosi nuklearne bojeve glave. Prema mišljenju stručnjaka, „Sarmati“ mogu lako da savladaju američki protivraketni odbrambeni sistem. Oni to postižu letenjem oko Zemlje preko nezaštićenog Južnog pola, za razliku od prelaska Severnog pola koji je zaštićen američkim odbrambenim sistemima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

i sta je vama maloumnicima tu strasno ,da nije te smrdljive nacisticke amerike ne bi bi u svetu toliko m,rtve dece bilo ,bravo za Rusa koji je to utradio podrzavam ga u potpunosti ,koliko je nase dece ta smrdljiva Amerika pobila . jeli novinarcici smrdljivi da li zalite nase zrtve od tih smradova americkih

Milutin

pre 1 godinu

Genijalna ideja i verujem da će se raširiti po čitavom svetu jer je svima dosadila američka arogancija.

regler

pre 1 godinu

To je taj duh prkosa i pobede! Работайте, братья!

Svetovid

pre 1 godinu

Ledeni kontinent antartik ! kao takav ne postoji! .Postoji ledeni obodni zid koji pravi ledenu horizontalnu kružnicu ,svuda okolo zemaljskog prostora. Zemljina površina je ravna po svoj vodi koja se nalazi na njoj.48 država je u atlantičkom vojnom sporazumu ,koje svojim vojskama čuvaju taj ledeni obod-obruč i to je južni pol.Globus kugletina ne postoji , i svi oni tako zvani igrači -globalisti ,u mnogim značajnijim državama igraju igru u velikom svetskom za nas ovce rijalitiju koji se dešava od nametanja verske njihove ideologije samo za nas ovčetine koje se kolju između sebe!.Svetskog rata će biti !,jer posle svih razaranja i stradanja i velikog broja poginulih na razne načine ,kao spas nastupa samo jedna svetska vlada ,koja će porobiti sve ljude i staviti ih pod njihovu kontrolu ,a ti preživeli će biti u broju ispod samo jedne za njih zlatne milijarde koji će biti njihovo roblje ! .Tu agendu -plan, su prikazali u predstavi 2016 god za ( otvaranje tunela u Švajcarskoj ).Tako će izgledati novi svetski poredak ,odobren i usaglašen " velikim resetom novog svetskog poretka "

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija