• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/NewsWeek

14.12.2022

10:29 >> 10:32

MASOVNI NAPAD ZA GODIŠNJICU RATA?! Rusi obnavljaju OFANZIVNI POTENCIJAL, stiže TEŠKO NAORUŽANJE, Kijev tvrdi - ZNAMO ŠTA SPREMAJU!

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

MASOVNI NAPAD ZA GODIŠNJICU RATA?! Rusi obnavljaju OFANZIVNI POTENCIJAL, stiže TEŠKO NAORUŽANJE, Kijev tvrdi - ZNAMO ŠTA SPREMAJU!

Podeli vest

Dmitro Kuleba, šef ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, upozorio je u utorak da bi Rusija mogla da pokuša još jednu veliku ofanzivu početkom sledeće godine

Kuleba je na oficijalnom Jutjub kanalu ministarstva razgovarao o potencijalnim planovima Rusije, sugerišući da se Rusi možda spremaju za masovnu ofanzivu u prvih nekoliko meseci 2023. godine.

„Mislim da će ruska sposobnost za pokretanje velike ofanzive verovatno biti obnovljena negde krajem januara ili februara“, rekao je Kuleba.

„To je ono što pokušavaju da urade, a mi ćemo pokušati da to sprečimo. Ne kažem da će se to definitivno dogoditi, ali u najboljem slučaju, uzimajući u obzir mobilizaciju, obuku novih regruta i kretanje teškog naoružanja po zemlji, oni jasno gaje nadu da će uspeti da probiju našu odbranu i napreduju dublje u Ukrajinu“, smatra Kuleba.

Uprkos ovom zloslutnom predviđanju, Kuleba je naglasio da veruje da bi novi pokušaj ofanzive Rusije propao i obećao da Ukrajina čini sve što može da se pripremi za to.

Kuleba je takođe rekao da Ukrajina radi na okončanju borbe sa Rusijom što je pre moguće. Iako nije mogao da pruži talčan vremenski okvir, dodao je da bi završetak invazije do leta bio idealan scenario.

Ukoliko bi Rusija pokrenula novu ofanzivu u prvih nekoliko meseci 2023. godine, to bi se otprilike  poklopilo sa vremenom kada sukob u Ukrajini obeležava svoju prvu godišnjicu. Rusija je krajem februara 2022. godine pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

KADA KIJEV ZNA JEBES TAKAV RAT TIPCNO JUGOSLAVENSKI SA MNOGO MEDJUSOBNI IZDAJA...BABA REKLA DOLAZE JEBACI NA KONAK...

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija