• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2022

08:25

SANKCIJE RAZARAJU EVROPSKU UNIJU! Plan Zapada za SLOM RUSIJE se vratio kao BUMERANG, Mađarima prekipelo - OVO NEĆEMO DOZVOLITI!

AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

SANKCIJE RAZARAJU EVROPSKU UNIJU! Plan Zapada za SLOM RUSIJE se vratio kao BUMERANG, Mađarima prekipelo - OVO NEĆEMO DOZVOLITI!

Podeli vest

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je istakao da sankcije nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini, već da su samo naštetile evropskoj ekonomiji

Sijarto je rekao da planirani deveti paket sankcija neće biti izuzetak, te da će i on biti žestok udar na ekonomiju Evropske Unije.

"Sankcije su nanele ozbiljnu štetu svima, ali Evropa nažalost još uvek nije napustila ovu politiku", rekao je ministar u video obraćanju, objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, deveti paket sankcija koji je sada u pripremi „po svemu sudeći će dodatno pogoršati situaciju u Evropi“.

„Proteklih osam paketa sankcija pokazalo je da je svaki od njih naneo više štete nama, Evropljanima, nego onima kojima su bili namenjeni“, rekao je ministar. Dodao je da uvedene sankcije nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini već da su samo stvorile probleme i teškoće za zemlje Evropske unije.

"Naš cilj je da odbranimo nacionalne interese Mađarske. Ne smemo dozvoliti da sankcije još više štete mađarskoj ekonomiji“, saopštio je Sijarto.

Mađarski ministar je pozvao sve Mađare da izraze svoj stav o sankcijama tokom konsultacija na nacionalnom nivou u zemlji koje će trajati do 15. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija