• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana.news

14.12.2022

13:13

MELITOPOLJ SE SPREMA ZA BITKU! Rusi kopaju rovove, TEŠKA ARTILJERIJA stiže na položaje, ako grad padne - KIJEV IMA OTVOREN PUT DO KRIMA!

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

MELITOPOLJ SE SPREMA ZA BITKU! Rusi kopaju rovove, TEŠKA ARTILJERIJA stiže na položaje, ako grad padne - KIJEV IMA OTVOREN PUT DO KRIMA!

Podeli vest

Rusi su u Melitpolj počeli da donose betonske ploče za izgradnju utvrđenja, a to znači da bi taj grad mogao da postane sledeća velika tačka sukoba u ratu, tvrdi Njujork tajms

Autori Njujork tajmsa podsećaju da je prekjuče u blizini grada dignut u vazduh ključni most, koji je u poslednje vreme bio izložen redovnim raketnim napadima i sabotažama. Zbog toga, američki novinari veruju da će Melitopolj „postati sledeća velika faza rata, ključni deo ofanzive zamišljene da istera ruske trupe iz južne Ukrajine“.

Melitopolj je poznat kao "kapija Krima" zbog svoje lokacije na raskrsnici dva glavna autoputa i važne železničke linije koja povezuje Rusiju sa ovim poluostrvom i ostalim teritorija koje kontrolište Moskva.

Melitopolj je takođe i ključno transportno čvorište, a vraćanje kontrole nad njim moglo bi pomoći Ukrajini da povrati ne samo ceo region Zaporožja, već i ostatak susednog Hersona, a u tom slučaju Rusi bi morali da se povuku „nazad na Krim“.

Istovremeno, autori članka smatraju da je zauzimanje Melitopolja „težak zadatak“. Najbliži ukrajinski položaji nalaze se tek oko 65 kilometara od grada, a Rusi konstantno jačaju svoje vojno prisustvo u tom regionu.

Natalija, penzionerka koja živi u Melitopolju, rekla je da je krajem novembra počela da primećuje veliki priliv ruskih vojnika u taj grad, koji se, prema njenim rečima, kreću sa oružjem i teškom artiljerijom na položaje u gradu. i okolina“, navodie se u članku.

Američki novinari su preneli izjavu ukrajinskog gradonačelnika Melitopolja Ivana Fedorova da su Rusi primorali zatvorenike da kopaju rovove oko grada, što je još jedan dokaz pripreme ruskih snaga za odbranu, tvrdi Njujork tajms.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 1 godinu

Ukrajinu osloboditi a Rusima gdje su u vecini dati sva prava …

ISPUNIO ZADATAK?! ZELENSKI NAPRAVIO HAOS U EVROPI! Ukrajina postala NENASELJIVA teritorija, NATO članice pred sukobom, a ono što sprema...
Planeta

ISPUNIO ZADATAK?! ZELENSKI NAPRAVIO HAOS U EVROPI! Ukrajina postala NENASELJIVA teritorija, NATO članice pred sukobom, a ono što sprema...

Bivši poslanik ukrajinske Vrhovne rade Ilja Kiva izjavio je da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kao šef države uništio svoju zemlju, a skandal sa padom ukrajinske rakete u Poljsku i odbijanje ukrajinskog predsednika da prizna šta se zaista dogodilo izazvali su razdor među zapadnim saveznicima i ozbiljno narušili ugled Zelenskog u svetu

29.11.2022

09:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija